Yandex Metrica
SON DAKİKA
Öğrencilerin ucuza yediği çiğköfteye rekor zam geliyor! Yeni fiyatı bakın kaç TL olacak

Öğrencilerin ucuza yediği çiğköfteye rekor zam geliyor! Yeni fiyatı bakın kaç TL olacak

Maliyetlerin artması nedeniyle geçen yıl 7-8 liraya satılan çiğköfte dürüm fiyatı 20 lira oldu. Böylelikle çiğköfte dürüme 1 yılda yüzde 185 zam gelmiş oldu. Öte yandan esnaf yılbaşına doğru yüzde 30 zam beklendiğini de duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:12

Maliyetlerin artmasıyla birlikte çiğföfte fiyatlarına da zam geldi. Özellikle öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği çiğköfte dürüme 1 yıl içerisinde yüzde 185 zam geldi. 

Zamlı emekli promosyonu nasıl alınır? Özel bankalarda 2024 promosyon miktarlarını... Haberi Görüntüle

7-8 LİRAYA SATILIYORDU

Geçtiğimiz yıl 7-8 lira civarında satılan çiğköfte drümler İstanbul'da 33 liraya kadar çıktı. 

Eskişehir’de çiğköftecilik yapan Engin Gürbüz çoğu dükkânın 20 liraya satış yapmasının normal olduğunu ifade etti. Kâr marjını düşük tutarak ucuza satış yapabildiğini ifade eden Gürbüz, “Zamanında dürümü 7-8 liraya satıyorduk 12 lira, 15 lira derken dürüm fiyatları 20 lirayı buldu. Şu an dürümün bizi kurtarması için 15-16 liraya satılması lazım, maliyeti bu zaten. Çoğu dükkânın 20 liraya satması da gayet normal. Ben biraz daha ucuza satıyorum, ama kendimden ödün veriyorum. Eleman çalıştırmadığım için ve tek başıma olduğum için biraz daha hesaplı satabiliyorum. Kâr marjını da azalttığım için cüzi rakamlar kazanıyorum. Ama insanların yüksek fiyatlara satması da gayet normal. Kira, elektrik, doğalgaz ve kullandığımız garnitürlerin fiyatlarının artmış olması çiğköfteye de yansıdı.” dedi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı bugün hizmete giriyor! Mesafe 8 dakikaya inecek Haberi Görüntüle

'EK GARNİTÜR MALZEMELERİ ÇOK PAHALI'

Vatandaşlar ise bu duruma tepkili. Eskişehir’de çiğköftecilik yapan Engin Gürbüz ''Bazı vatandaşlar ‘alt tarafı bir bulgur değil mi? Neredeyse kıymayla aynı fiyata satıyorsunuz’ diye tepki gösteriyorlar. Vatandaşlar şunun farkında değil, ek garnitür malzemeleri çok pahalı” şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading