Yandex Metrica

Ödemeler yatıyor: TC numarasına göre hemen kontrol edin! Evde bakım maaşları yattı mı?

Ödemeler yatıyor: TC numarasına göre hemen kontrol edin! Evde bakım maaşları yattı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım maaşları illere göre yatırılıyor. Maaşların hangi şehirde yatıp yatmadığı merak ediliyor. İşte detaylar...

Ekonomi

12.03.2024, 13:19

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortak çalışmasıyla birlikte engelli ve yaşlı kişilerin evde bakımlarını sağlayan kişilere sağlanıyor.

Ayrıca evde bakım maaşı alan vatandaşların sigortaları devlet tarafından karşılanıyor. Bu sayede bu kişilere emeklilik yolu açılması hedefleniyor. 

Evde bakım maaşları illere göre, her ay 15. gün ve son gün arasında hak sahiplerinin hesabına yatırılıyor. Evde bakım maaşları Haziran ayı ödemeleri henüz yatırılmadı. 

Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Hayal kırıklığına uğratacak! Ünlü ekonomistten dolar ve altın tahmini Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞI

Evde bakım maaşları, engelli bireylerin ailelerinin yanında desteklenmesi için bakım ihtiyaçlarının karşılanması sebebiyle 2006 yılında hayata geçirildi. 

Bakıma ihtiyacı olan engelli, hasta, yaşlı vatandaşların bakımlarının yapılması için sağlanan evde bakım maaşlarına da temmuz ayında bir zam yapılamsı bekleniyor.

Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Gözler Merkez Bankası'nda: Büyük karar yarın! Haberi Görüntüle

49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı var! 49 ilde 1359 arsa satışa çıkıyor: Yüzde 20 indirim fırsatı... Haberi Görüntüle

DESTEK ÖDEMESİNİ KİMLER ALABİLİYOR?

Evde bakım maaşlarından faydalanmak için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte ikisinden az olması şartı aranıyor. Gelir tespitinin yapılması, bakım muhtaçlığının olması, ağır engelli raporunun olması gerekiyor.

Başvurunun olumlu sonuçlanması için sağlık raporunda ağır engelli ifadesinin yer alması gerekiyor. Engel oranı yüzde 50'den az olan vatandaşlara evde bakım maaşı ödemesi yapılmıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading