Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ocak zammı yeterli gelmedi! Emekliye o tarihte 1300 TL ek zam yapılacak

Ocak zammı yeterli gelmedi! Emekliye o tarihte 1300 TL ek zam yapılacak

Milyonlarca emekli, maaşlarına ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Beklenen müjdeli haber sonunda duyuruldu. SSK BAĞ-KUR memur emeklilerine ara zam yapılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 20:33

Türkiye'de 13 milyondan fazla emekli bulunuyor. Bu yılın ocak başı itibarıyla emekli maaşlarına, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranlarına ek olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı refah payı ile birlikte yüzde 30 zam yapılmıştı. Söz konusu zam, yüksek enflasyon nedeniyle beklentileri karşılayamadı. İşte bu yüzden emekliler bu ay itibarıyla yeni zamlı maaş beklentisi içine girdi.

Seçime sayılı günler kalmışken ara zam konusu sıklıkla günde getirilir oldu. Emekliler, maaşlarının bir an önce artmasını bekliyor ve ara zam talebinde bulunuyor.

CarrefourSA'da RAMAZAN İNDİRİMİ BAŞLADI! 1, 2 ve 5 litrelik ayçiçek... Haberi Görüntüle

BİN 300 TL TUTARINDA ARTIŞ SÖZ KONUSU

Son gelişmeler ışığında, emeklilerin ara zam beklentisi çok da uzak gibi görünmüyor. Çünkü EYT yasasının kabul edilmesi ile 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçmesi milyonlarca emekliydi heyecanlandırdı.

Özellikle intibak zammı seçimden önce gelebilir. Bu durumda da maaşlarda bin 300 TL'lik bir artış olabilir.

2000 yılı sonrası emekliler için güzel ve müjdeli haber geldi. Özellikle aradaki gelir adaletsizliğinin kaldırılması için uzun süreden beri intibak zammı gündeme geliyordu. Türkiye Emekliler Derneği, 2000 yılı sonrası emeklilere aradaki fark olan bin 300 TL'nin Mart ayından itibaren ödenmesini bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading