Yandex Metrica
SON DAKİKA
O ÜCRET ARTIK ÖDENMEYECEK! Artık o parayı ödemenize gerek yok: Bu şartları sağlayan evli olan emekliye müjde

O ÜCRET ARTIK ÖDENMEYECEK! Artık o parayı ödemenize gerek yok: Bu şartları sağlayan evli olan emekliye müjde

Emekli ve evi olan vatandaşlar dikkat! Bu haber sizleri yakından ilgilendiriyor. Mayıs ayında ödenecek olan emlak vergisinden bu kişiler muaf olacak. Emekli vatandaşlar için vergi muafiyeti gündemde. İşte detaylar…

Ekonomi

27.01.2024, 05:20

Emekli vatandaşlar için müjdeler art arda geliyor. EYT yasası ile alınan promosyonlar, Bayram ikramiyeleri emekliye çifte ikramiye derken şimdide vergi muafiyeti ile karşı karşıya kaldı. İşte merak edilen o detaylar…

0 Faizli kredi kampanyası başladı! 2024 yılında bankalar 30 bin... Haberi Görüntüle

EMKLİYE VERGİ MUAFİYETİ ŞARTLARI

Müstakil bir eve sahip olma durumu, başka bir mülke sahip olmama anlamına gelmemelidir. Emeklinin gelir getirmeyen başka bir iş, mülk veya mülk sahibi olması ihlal sayılmaz.

Bu imkândan sadece Türk hukukuna göre kurulmuş sosyal sigorta kurumlarının emeklileri, babaları ölmüş, eş aylığı hakları vb. yararlanabilmektedir. Yurt dışında herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan aylık alan kişiler bu imkândan yararlanamaz.

Bu fırsattan yararlanmak için ikametgahınızın daire olması gerekmiyor. İntifa hakkı bulunan bir binada hak, malikten gerekli şartları taşıyan intifa hakkı sahibine geçer.

Emekliler, tek meskene hisseli bir eve sahip olsalar bile hisseleri üzerinden bu sıfır vergi fırsatından faydalanabilirler. Bu durumda, evin vergiye tabi değerinin mülkiyet payına karşılık gelen kısmı üzerinden vergi alınmaz. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading