Yandex Metrica

O tarihlere dikkat! Merkez Bankası açıkladı: Türk Lirası değer kazanacak

Son dakika haberleri... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yıl her ay bir defa Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı düzenleyecek ve bu toplantılarda Türk Lirası'nın değer kazanmasına yönelik kararlar alınacak. Öte yandan, Merkez Bankası'nın Liralaşma Stratejisi açıklamasında enflasyonda orta vadeli hedefin yüzde 5 olduğu vurgulanırken bankanın elindeki tüm imkanları fiyat istikrarını sağlamak için kullanacağı kaydedildi.

Ekonomi

10.02.2024, 01:21

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 2023 yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisini 10 maddede açıkladı. Öte yandan Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönem Para Politikası Kurulu toplantı tarihleri de açıklandı. 

Merkez Bankası, stratejisinde temel politikasının fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek olduğunu vurguladı. 

Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Emeklilere neden zam yapılmadı? Bakan Şimşek açıkladı Haberi Görüntüle

"TÜM ARAÇLAR KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEKTİR"

TCMB'nin açıklama metninde şu ifadeler yer aldı:

"Bu amaç doğrultusunda, sahip olunan tüm araçlar kullanılmaya devam edilecektir. Kalıcı fiyat istikrarını destekleyici bir unsur olarak finansal istikrar gözetilecektir. TCMB’nin bütünleşik politika çerçevesi olan Liralaşma Stratejisi güçlendirilerek uygulanmaya devam edilecektir.

Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Kakao krizi neden var 2024? Çikolata fiyatları zamlanacak mı, neden? Haberi Görüntüle

ORTA VADELİ ENFLASYON HEDEFİ YÜZDE 5

Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, hükümet ile birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur. Enflasyon Raporu’nda açıklanan tahminler ara hedef olarak kullanılarak, para politikası enflasyonu orta vadeli hedefine kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır.

O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik çizelgesi O tarihte işe başlayanlar dikkat! 49-50-51-52 ve 53 yaşla emeklilik... Haberi Görüntüle

DALGALI DÖVİZ KURU REJİMİ SÜRDÜRÜLECEK

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı artıran faaliyetler, 2023 yılında öngörülen enflasyon patikasıyla uyumlu bir şekilde, hedefli kredi politikaları ile desteklenecektir.

Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek ve döviz kurları, serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre oluşacaktır."

Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma Bakan Işıkhan geleceğin mesleklerini duyurdu! Gelecek 10 yılın en çok tercih edilen meslekleri açıklandı! Çalışma... Haberi Görüntüle

PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANTI TARİHLERİ

TCMB, 2023'te Para Politikası Kurulu toplantı tarihlerini şu şekilde açıkladı:

19 Ocak
23 Şubat
23 Mart
27 Nisan
25 Mayıs
22 Haziran
20 Temmuz
24 Ağustos
21 Eylül
26 Ekim
23 Kasım
21 Aralık

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading