Yandex Metrica
SON DAKİKA
O ilden petrol çıkacak! Şırnak ve Hakkari'nin ardından bir müjde daha geldi

O ilden petrol çıkacak! Şırnak ve Hakkari'nin ardından bir müjde daha geldi

Bakan Dönmez, petrol ve doğalgaz çalışmalarıyla ilgili heyecan verici açıklamalarda bulundu. Komşu sahalarda keşif çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Dönmez, "Ordu açıklarına kayabiliriz. Petrol açısından ümitli olduğumuz Rize açıkları var" ifadelerini kullandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Doğalgaz çalışmalarının son hızla sürdüğü bugünlerde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, arama çalışmalarının Ordu ve Rize açıklarına kayabileceğini bildirdi.

Bakan Dönmez, Karadeniz'den yeni müjdeler getirmesi muhtemel olan doğalgaz sondajlarıyla ilgili CNN Türk'e konuştu.

"Sakarya Gaz Sahası'ndan yeni müjde gelebilir" diyen Dönmez, şunları kaydetti:

Tarım Kredi Marketlerinde dev indirim başladı! 16 Mart- 14 Nisan... Haberi Görüntüle

"GEMİLERİMİZ BOŞA ÇIKTIKÇA YENİ ALANLARA GÖNDERECEĞİZ"

"Tuna 1 ve Amasra 1 kuyusunu açıklamıştık. Çaycuma 1 kuyusuyla birlikte yeni keşif açıklamıştık. Komşu sahalarda keşif çalışmaları devam edecek. Ordu açıklarına kayabiliriz. Petrol açısından ümitli olduğumuz Rize açıkları var.

Sakarya Gaz Sahası'ndaki sahanın üretime hazırlanması için çalışmaları sürdürüyoruz, Mart sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Gemilerimiz boşa çıktıkça yeni alanlara göndereceğiz."

Bakan Dönmez, doğalgaz ve elektrik için indirim gelebileceği yönünde müjde vermişti.

2-3 aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme olduğunu dile getiren Dönmez, "Sanayici ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Gerileme olunca yansıtıyoruz. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu an bir miktar daha indirimli almış olacaklar. Şubat başı itibarıyla doğalgazda yüzde 16, elektrikte bunun yansıması yüzde 13 ile 16 arasında değişir. Elektrik borsasındaki serbest fiyatları izleyeceğiz" diye konuşmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading