Yandex Metrica

Sitede Ara

O cezayı ödeyenler dikkat! Ücretlerin geri ödenmesi için karar alındı! 309 milyon TL ceza geri iade ediliyor...

O cezayı ödeyenler dikkat! Ücretlerin geri ödenmesi için karar alındı! 309 milyon TL ceza geri iade ediliyor...

Geçtiğimiz yıllarda pek çok vatandaşa cezalar kesildi. Zaman zaman gündem olan cezaların bir kısmı vatandaşlar tarafından ödenirken büyük bir kısmı ise iptal edilmişti

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Devlet tarafından toplumda istikrarın sağlanması için belli kurallar konulmuş ve bu kurallara uymayanlara caydırıcı olması için çeşitli cezalar kesiliyor. Bu cezalardan biri de koronavirüs döneminde toplum sağlığını korumak için konulan kurallara uymayanlara kesilmişti. Yaklaşık 3 milyar lirayı bulan cezaların büyük bir kısmı iptal edilirken bir kısmı ise vatandaşlar tarafından ödenmişti. Anayasa Mahkemesi kesilen cezaların iadesine karar verdi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra hızla dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle milyonlarca insan enfekte olurken Türkiye'de toplamda 17.232.066 kişi koronavirüse yakalandı. Türkiye'de toplam 102 bin insan koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Salgın döneminde konulan yasaklar salgının seyrini yavaşlatırken bu dönemde yasaklara uymayan pek çok insana çeşitli cezalar kesildi. Ancak bu cezalar daha sonra iptal edilmişti. Cezalarını erken ödeyenler için ise Anayasa Mahkemesi kararını verdi. 

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

CEZALARINI ÖDEYENLERE MÜJDE

Bazı vatandaşlar erken davranarak kesilen cezaların faize binmemesi için ödeme yaparken Anayasa Mahkemesi salgın döneminde kesilen cezaların geri iade edilmesi konusunda karar açıkladı. Pandemide konan cezaları ihlal eden 1 milyon 388 bin 865 kişi için toplamda 3 milyar ceza uygulandı. 1 milyon 67 bin 485 kişinin ödemediği 2,7 milyar liralık ceza çıkarılan yasa gereği silinmişti ve 321 bin 380 kişinin ödediği 309 milyon TL’nin Anayasa Mahkemesi tarafından geri ödeneceği açıklandı. Bu durumda pek çok vatandaş ödediği ücreti geri alabilecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading