Yandex Metrica

Nureddin Nebati dönemi ekonomide iyileşme dönemi olacak! Vatandaş 6 ayda hissedecek

Nureddin Nebati dönemi ekonomide iyileşme dönemi olacak! Vatandaş 6 ayda hissedecek

Ekonominin dümenine Nureddin Nebati geçti. Yeni ekonomik modelin mimarlarından biri olan Nebati'nin bakanlık döneminin anahtar kelimesi eşgüdüm olacak. "Düşük faiz, yüksek ihracat" temelli yeni yol haritası ile hedef "tam ekonomik iyileşme". Yeni modelin pozitif etkilerinin 6 ay içinde vatandaşa yansıması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:24

Hazine ve Maliye Bakanlığındaki değişim kulisleri hareketlendirdi. Aslında bakanlıkta değişim için 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının bekleneceği yönünde bir beklenti vardı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salı günü yapılan son AK Parti Merkez Yürütme Kurulu MYK toplantısında, "Kur ve faiz anlayışına dayalı ekonomi modelini bırakıyoruz. Üretim, istihdam, ihracat eksenli, ülkeyi yarınlara taşıyacak yeni ekonomi modeline geçiyoruz ve ekonomi yönetimindeki arkadaşlarımızla bu yeni modelden artık taviz vermeyeceğiz" dediği bilgisi beklentiyi öne çekti.

Erdoğan'ın bu sözleri AK parti kulislerinde, "bürokraside de yeni bir dönemin başlayacağının sinyali" olarak yorumlandı. Beklenen değişim hamlesi çarşamba akşamı geldi. 

Nureddin Nebati dönemi ekonomide iyileşme dönemi olacak! Vatandaş 6 ayda hissedecek

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

NEBATİ YENİ MODELİN ÖNCÜLERİNDEN

Türkiye'nin yeni ekonomik modelinde temel bakış açışı "Faiz sebep, enflasyon neticedir" şeklinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "düşük faiz, yüksek ihracat" temelli yeni yol haritası ile cari açığın kapatılıp uzun vadede "tam ekonomik iyileşmenin" gerçekleşeceğini belirtiyor. 

İşte Türkiye yeni ekonomi modeline geçerken yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bunun mimarlarından biri olacak. Nebati aslında düşük faiz ve yüksek büyüme temelli üretim ekonomisine dayalı yeni anlayışın da öncülerinden biri. 

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

''ÖNCELİĞİMİZ YATIRIM VE İSTİHDAM''

Bunu, göreve gelmeden bir hafta önce sosyal medyadan yaptığı paylaşımlardan görmek mümkün. Nebati o paylaşımlarında "Düşük faiz avantajı ile birlikte ihracat artışından elde ettiğimiz geliri ithalatımızın en büyük kalemleri olan enerji, ham madde ve ara malı yatırımlarına yönlendireceğiz.'' ifadeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi anlayışına tam uyum sağlayan mesajlar vermişti. Bakanlıktaki devir teslim töreninde verdiği ”En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil, yatırım ve istihdamdır” mesajı da yeni dönemde ekonomide eşgüdümün işaretçisi oldu.

NEBATİ EKONOMİDE YENİ DÖNEMİ BU SÖZLERLE ANLATTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, görevi devralırken, “En önemli önceliğimiz yüksek faiz olmayacak. Yatırım, üretim, ihracat artışını tetiklemek, cari açık gibi kronik sorunları bertaraf etmek, istihdamı artırmak, ücret artışını sağlamak, ulusal ve uluslararası ilişkileri gözeterek çalışandan uzak kalmayarak gereğini yapmak olacak. Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin hayalini kurduğu tam bağımsız ekonomi vizyonu ile yeni yola girdik. Emekliler nasıl ki enflasyona ezdirilmedi işçiler ezdirilmedi bundan sonra hedef budur” şeklinde konuştu.

Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı sadece Türkiye ile mi sınırlı? İşte Türkiye'nin 2030 adımları... Gabar Cudi ve Kato'nun altı petrol denizi: Peki enerji atılımı... Haberi Görüntüle

KUR STABİLİZE OLACAK, YATIRIM AKACAK

Kulislerde konuşulan Türkiye'nin ciddi bir değişim içinde olduğu. Yeni dönemde ekonomi Çin gibi bir üretim merkezi olup, uluslararası pazarlara ihracat yapmayı hedefliyor. Kurun stabilize olmasıyla yatırımlar artacak. İşadamları ve yatırımcılar da Türkiye'nin yeni ekonomi modeline göre konum alacak. 

Nureddin Nebati dönemi ekonomide iyileşme dönemi olacak! Vatandaş 6 ayda hissedecek

Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz Bakan Şimşek'ten kamu harcamalarıyla ilgili açıklama: Kontrol edecek ve kesintiye... Haberi Görüntüle

YENİ MODEL 6 AY İÇİNDE VATANDAŞA YANSIYACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan MYK toplantısında da Çin benzeri bir büyümeye işaret etti. Hatta Erdoğan'a göre yeni ekonomi modelinden etkin verim sağlayabilmek için 6 aylık bir süreç yeterli olacak.

Öngörü 4-5 aya toparlanmanın yaşanacağı, 6 ay sonra ise sürecin sonu vermeye başlayacağı yönünde. Modelin vatandaşın ekonomisine pozitif yansıması da 6 ay sonra olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading