Yandex Metrica
SON DAKİKA
Nureddin Nebati'den gece yarısı açıklama: Doların 18 TL'ye dayandığını gören herkes bunu okudu

Nureddin Nebati'den gece yarısı açıklama: Doların 18 TL'ye dayandığını gören herkes bunu okudu

Son dakika haberi... Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal medya hesabında paylaştığı son mesajla "ABD Doları'na karşı yeni bir tedbir paketi mi geliyor?" sorusunu soranların şüphelerini artırdı.

Ekonomi

23.01.2024, 22:11

Dolar/TL paritesi, ABD Merkez Bankası'nın para sıkılaştırma politikasının da etkisiyle 17,9 seviyesini aşarak 18'e dayandı. Merkez Bankası Başkanı Şahab Kavcıoğlu, devletin yatırım için verdiği ucuz kredileri çekip bunu dövize yatıranları uyarmış ve 'bu dövizleri bozun' demişti. 

Bunların üstüne Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sosyal medya hesabında paylaştığı mesajlar piyasa aktörleri ve vatandaşlar üzerinde heyecan oluşturdu. 

Piyasaların açılacağı pazartesi gününe girilirken Nebati'nin geceyarısı paylaştığı mesajlar, ABD Doları'nın güçlenmesi ve Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybını önlemeye yönelik yeni tedbirlerin masada olabileceğini gözler önüne serdi. 

Nureddin Nebati şunları yazdı:

"Temmuz ayı boyunca yoğun bir mesai ile çalışmalarımızı sürdürdük, ülkemizin ve milletimizin menfaatini korumak için mücadele etmeye devam ettik.

Önümüzdeki dönemde de ilke edindiğimiz bu anlayışla ülkemizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz."

Tarım Kredi Marketlerinde dev Ramazan indirimi! (27 Mart-14 2024) Nisan... Haberi Görüntüle

SON HAMLE 24 HAZİRAN'DA GELMİŞTİ

Hükümet, piyasalarda dalgalanmaya neden olan son tedbir paketini 24 Haziran cuma akşamı açıklamıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre, döviz varlıkları karşılığı 15 milyon TL'yi aşmayan şirketlere kredi kullandıklarında döviz varlıklarını 15 milyon TL üzerine çıkarmama şartı getirilmişti. 

Daha sonra bir miktar esnetilen bu düzenleme, ilk açıklandığı saatlerden itibaren ABD Doları'nın Türk Lirası karşısında değer kaybetmesi ve gram altının çakılmasıyla sonuçlanmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading