Yandex Metrica
SON DAKİKA
Noterlerde yeni dönem başladı! Artık alım satımlarda geçerli olacak

Noterlerde yeni dönem başladı! Artık alım satımlarda geçerli olacak

Konut kredisi ile ilgili açıklanan yeni paketin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gayrimenkul alım satım işlemlerinde artık noterlerde işlem yapılacağını duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ev satış ve alış işlemlerinde yeni dönem duyuruldu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ev alıp satacakları ilgilendiren yeni açıklamayı yaptı. 

Bozdağ konuyla ilgili açıklamasında, "Gayrimenkul alım ve satım işlemlerini noterliklerde de yapılmasına imkan sağlayacağız." sözlerine yer verdi. 

Bakan Bozdağ, noterliklerle ilgili yeni bir düzenlemenin de hayata geçirileceğini bildirerek, şunları söyledi: 

"Atacağımız yeni adımla gayrimenkul alım ve satım işlerinin, tapu sicil müdürlükleri yanında noterliklerde de yapılmasına imkan sağlıyoruz. Bu düzenlemeden sonra Türkiye'de gayrimenkul alım ve satımı yapan her bir vatandaşımız bir yandan isterse tapu sicil müdürlüklerimize giderek bu işlemi yapabileceği gibi noterliklere de giderek bu işlemi yapabilme imkanına kavuşacaktır. Noterlere gitmek veya tapu sicil müdürlüğüne gitmek tamamen vatandaşımızın tercihine bırakılmaktadır ama noterliklere bu yetki ve görevin verilmesinin, vatandaşlarımız için çok büyük kolaylıklar ortaya çıkaracağına yürekten inanıyoruz. İnsanımız bu tercihten dilediğini kullanacak ve bu sistem işleyecek. Burada şunu da ifade etmek isterim: Tapu devir işlemleri, alım satım işlemleri sırasında Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüz ile Noterler Birliği, ortak çalışmalar yaparak burada güvenli bir sistemi hayata geçirecekler. İşlem noterde yapıldığı an, aynı şekilde Tapu Müdürlüğündeki kayda, aynı anda düşecek. Dolayısıyla arada bir fasıla da olmayacak, güvenlik riskleri hiç olmayacak. Vatandaşımızın hakkını, hukukunu koruyan güvenlik tedbirlerini içeren adımlar, bunun içerisinde olacaktır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading