Yandex Metrica

Necmettin Batırel'den Özgür Demirtaş'a olay yaratan teklif! Ortalık karışacak

Necmettin Batırel'den Özgür Demirtaş'a olay yaratan teklif! Ortalık karışacak

Yıllar önce Özgür Demirtaş ile birlikte çıktığı canlı yayında 'şakkadanak dolar satarım' sözleriyle tanınan ekonomist Necmettin Batırel, TGRT'de katıldığı bir programda Özgür Demirtaş'ın yorumlarını eleştirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:38

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz satarak dolara müdahalesinin yanlış olduğunu ve “Şakkadanak dolar satarım” sözlerine açıklık getiren Batırel, “Müdahalelere destek vermiyorum. 7 milyar dolara yazık oldu. Merkez Bankası istediği sonuçları elde edemedi. Döviz kuruna müdahale olağanüstü durumlarda, spekülatif hareketlerde yapılır. Özgür Demirtaş'la katıldığımız program sırasında spekülatif bir hareket vardı. Kısa sürede belli bir temeli olmayan bir yükseliş yaşanıyordu. Orada ben abartı olarak 'Şakkadanak' sözleriyle büyük bir müdahale yapılabileceğini söyledim, karşı taraf korksun diye. Ama o zaman mizansene edildi” dedi.

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

SİYASİ DEĞERLENDİRMELER YAPMAMASI LAZIM

Cem Küçük'ün "Özgür Demirtaş ile aranız iyi mi?" sorusuna Batırel, şu ifadeleri kullandı:

”Aramız iyi. Kötü olmasını gerektirecek bir durum yok. Özgür Bey, gayet medeni, kültürlü bir kişiliği var. Özgür Bey'in siyasi değerlendirmeler yapmaması lazım. Ekonomide uygulanan politikanın sorumluluğu siyasi otoriteye aittir. Siz bunu ekonomiyi eleştirerek, hükümeti kötülemiş oluyorsunuz. Ama ben buna pek izin verilmemesini, girilmemesi taraftarıyım. Bütün ekonomistlerin aslında bu şekilde davranması lazım. Bütün ekonomistler, öğrendikleri teorilerin hep aynı şekilde gerçekleşeceğini sanarak savunuyor.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading