Yandex Metrica

Necmettin Batırel'den Merkez Bankası açıklaması! Faiz düşecek dolar ve altın fırlayacak: İşte o tarih

Necmettin Batırel'den Merkez Bankası açıklaması! Faiz düşecek dolar ve altın fırlayacak: İşte o tarih

Aralık ayındaki dolar çöküşündü önceden bilen ve dikkatleri üzerine çeken Necmettin Batırel yine çok konuşulacak bir tahminde bulundu ve Merkez Bankası'nın Haziran ayında faizi düşüreceğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:09

Katıldığı bir TV programında 'şakkadanak dolar satarım' çıkışıyla ünlenen ve daha sonra doların çökeceğini önceden bilen ekonomi yazarı Necmettin Batırel yine çok konuşulacak bir tahminde bulundu. Türkiye'nin önünde büyük fırsatların olacağını söyleyen Batırel, Merkez Bankası'nın Haziran ayı faiz toplantısında faiz indirimine gidebileceğini söyledi. 

Necmettin Batırel konuya ilişkin şöyle konuştu:

"İnsanlar herkes fiyatların artışını bekler hale geldi. Daha doğrusu insanlar anormal karşılamıyor. Eskiden fiyatlar arttığı zaman ‘olur mu bu fiyat’ falan denilirdi. Şimdi bakıyorum ben alışveriş merkezlerine gidiyorum. Fiyatlar yüksek ama alıyorlar ya. Yani hayır, kendini koruyor değil de yani öyle kötü bir alışkanlığa kavuştuk ki şu anda fiyatların artışı artık bizi rahatsız etmiyor. İnsanların geliri arttı yani eskisi gibi değil. Biliyorsunuz asgari ücrete %50 zam yapıldı. Otomatik olarak fiyatlar %50 arttı yani. İnsanların alım gücü en olumsuz etkileyen gelişmelerden bir tanesi bu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading