Yandex Metrica
SON DAKİKA
Necmettin Batırel'den dolar ve altın kurunu tepetaklak eden açıklama! 'Artık hepsi çöp oldu'

Necmettin Batırel'den dolar ve altın kurunu tepetaklak eden açıklama! 'Artık hepsi çöp oldu'

Necmettin Batırel, bugünkü köşesinde dikkat çeken tespitlerde bulundu. Dolar üzerinden servet kuranların kaybedeceğini söyleyen Batırel, 2023 seçimlerine dair öngörülerini de sıraladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:06

Doları olanların servetini kaybedeceğini söyleyen ve tahmininde yanılmayan ekonomist Necmettin Batırel, Macaristan'daki seçimleri değerlendirdi ve 2023 yılı için dikkat çeken bir öngörüde bulundu.

İşte Necmettin Batırel'in o yazısı...

Ukrayna işgali 40 gününü doldurdu. Rusya ülkeyi füzelerle harabeye döndürdü. Binlerce insan hayatını kaybetti, 4,1 milyon kimse vatanını terk etti. Batı ülkeleri tarihin en ağır yaptırımlarını hayata geçirdi. Avrupa ve ABD’deki Rus hesapları donduruldu. Felç olan Rus ekonomisi 2022’de %30 daralacak. Para birimi Rublenin değeri yerlerde sürünüyor. Bakmayın siz kâğıt üzerinde yazılı olan 1 dolar=82 ruble rakamına!..

Gerçekte, Rusya’da 1 dolar 250 rubleden satılıyor. Savaş sırasında büyük oranda asker, silah ve malzeme kaybı yaşayan Putin köşeye sıkıştı ülkesine uygulanan ambargoya karşı "dost olmayan ülkeler eğer ödemelerini ruble ile yapmazlarsa doğalgaz vanalarını kapatacağız" tehdidinde bulundu. Kremlin Sözcüsü Peskov "Rusya gaz için olduğu gibi diğer mallarda da rubleyle ödeme talep edecek" dedi.

Avrupa, konutların ısıtılması ve sanayi tüketimi için yıllık 500 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor. Bu miktarın 250 milyar metreküplük kısmı Rusya’dan sağlanıyor. İthalatın yaklaşık yüzde 60'ı avro, kalanı ABD doları olarak ödeniyor. Putin, doğalgaz ithalatçılarının ruble satın almalarını ve devlete bağlı tedarikçi Gazprom'a ödeme yapmak için Rus ulusal parasını kullanmalarını talep ederek bunu değiştirmek istiyor.

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! Benzin ve motorine çifte zam geldi!... Haberi Görüntüle

'AVRUPALI LİDERLER PETROL VE DOĞALGAZI BOYKOT ETMEKTEN UZAK DURUYORLAR'

Avrupalı liderler Rus petrol ve doğalgazını tamamen boykot etmekten uzak duruyorlar. Bunun yerine, tasarruf yaparak, başka kaynaklar arayarak ve hızlı bir şekilde rüzgâr ve güneş enerjisine yöneliyor. Avrupa’da doğalgaz vanalarının tamamen kapatılması ekonomide büyük üretim kaybına yol açar. Ama buna izin verileceğini sanmıyorum. Sistem şöyle çalışacak:

Batılı ülkeler Rusya'dan doğalgaz alımına ancak Gazprombank'ta "K-hesabı" diye adlandırılan özel bir hesap açarak devam edebilecek. Böylece alıcı için Rusya'dan doğalgaz ödemeleri yine avro veya dolar olarak yapılabilecek. Rus enerji devi Gazprom'a bağlı olan Gazprombank, Batı'nın yaptırım listesine almadığı bankalar arasında. Gazprombank, bir tür aracı işlevi görerek parayı müşteri adına rubleye çevirecek ve ödemeyi Gazprom'a ruble cinsinden iletecek...

3 Temmuz'da belli olacak! Emekli zammı için iki farklı tahmin... Haberi Görüntüle

RUSYA TÜRKİYE'DEN GAZ PARASINI RUBLE İLE ÖDEMESİNİ İSTER Mİ?

Türkiye yıllık yaklaşık 60 milyar metreküp olan doğalgaz tüketiminin yüzde 99,6'sını ithal ediyor. Rusya’dan bunun %45’ini alıyoruz. 7 milyar dolar ödüyoruz. Şimdi en önemli soru: Rusya Türkiye’den de gaz parasını ruble ile ödenmesini isteyebilir mi? Kesinlikle hayır. Bir defa Rusya bu sistemi dost olmayan ülkelere uyguluyor. Türkiye böyle bir kategoride değil. Sonra biz doğalgaz parasını ruble ile ödemeye dünden hazırız. Böylece cari açıkta büyük daralma yaşanır, kurlar gevşer.

5865 TL'ye konut sahibi olun! 2+1 3+1 ev sahibi olmak... Haberi Görüntüle

'TARİH ONU ALTIN HARFLERLE YAZACAK'

Peskov; "Türkiye ile fikir ayrılıklarımız var elbette, fakat bununla birlikte Türkiye çıkarlarına göre hareket ediyor ve gerektiği yerde açıkça ‘evet' ya da ‘hayır' diyebiliyor, başlarında modern siyasi dünyada Erdoğan gibi çok güçlü lider var” diyor... Zelenskiy ile Putin’e İstanbul’da barış anlaşmasını imzalattığı gün tarih onu altın harflerle yazacak.

Bakan Bolat son noktayı koydu: 'Kamu kurumları, devlet şirketleri asla... Haberi Görüntüle

'DÜNYA ERDOĞAN'I AYAKTA ALKIŞLIYOR'

Ne kadar utanılacak bir durumdur ki, dünya Erdoğan'ı ayakta alkışlıyor, bizdeki muhalefet onu devirmek için akla hayale gelmedik yollara başvuruyor. Macaristan'da 12 yıldır devlet başkanı olan Orban, ülkesindeki "6'lı muhalefet" ittifakını ezerek kazandığı seçimden sonra Avrupa Birliğine "Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Soros’un gelmiş geçmiş en kötü yatırımı oldu" dedi.

2023 Haziran'ında da Cumhur İttifakı Türkiye'de aynı tabloyu yaşatacak, "6'lı ganyan"ı siyaset sahnesinden silip atacak. Batı dünyasının haram paraları çöpe gidecek. Son söz: Macaristan'a bak Türkiye'yi gör!..

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading