Yandex Metrica
SON DAKİKA
Mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağında şaşırtan indirim! Ayçiçek yağı ne kadar oldu? İşte 1,2,3,4,5 litrelik yağ fiyatları...

Mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağında şaşırtan indirim! Ayçiçek yağı ne kadar oldu? İşte 1,2,3,4,5 litrelik yağ fiyatları...

Geçen yıl fiyatı en çok konuşulan ürünlerin başında mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağı geliyordu. Ancak yılbaşından sonra ayçiçek yağında gümrük vergisinin sıfırlanmasıyla fiyatların düşmesi bekleniyor. Peki zincir marketlerde ayçiçek yağı fiyatları ne kadar? A-101, BİM, ŞOK, migros, carrefoursa'da ayçiçek yağı kaç TL? İşte tüm vatandaşların alış-veriş için uğradığı o marketlerde ayçiçek yağının güncel fiyatları.

Ekonomi

23.01.2024, 20:20

Rusya- Ukrayna arasından yaşanan savaş geçen yıl ayçiçek yağında fiyatlarında yükselmesine neden oldu. Durumdan faydalanmak isteyen stokçularda devreye girince raflarda en çok fiyatı yükselen ürün ayçiçek yağıydı. Ancak yıl başından itibaren getirilen gümrük vergisi kararıyla fiytalara indirim geliyor. 

43 ilde 5.823 TL taksitle ev sahibi olabilirsiniz! TOKİ Konut... Haberi Görüntüle

FİYATLARDA İNDİRİM BEKLENİYOR 

Düzenlenen vergi kararıyla yağ fiyatında yüzde 10 ila 15 arasında indirim geliyor. Yağ fiyatlarıyla ilgili konuşan  Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, Türkiye’nin yılbaşında ham yağ ve ayçiçeği çekirdeğinde ithalat vergilerinin sıfırlanması ile son 15 günde 150 bin ton ham yağ bağlantısı yapıldığını ifade ederek ayrıca Türkiye'nin normalde aylık 50 ila 60 bin ton ham yağ alımı yaptığını belirtti. 

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN ALDIĞI KARARLAR YURT DIŞI PİYASALARINIDA ETKİLİYOR"

Solventum Yönetim Kurulu Başkanı Onat Angı, Türkiye’nin aldığı kararlar yurt dışı piyasalarını da etkilediğini belirterek, "Yurt dışında fiyatlar yüzde 3 ile 4 oranında arttı. Ham yağın ton fiyatı bin 225 dolardan 1260 dolara kadar yükseldi. Ancak Türkiye’nin alım iştahının azalmasıyla fiyatlar tekrar düşüşe geçti. TMO’nun geçen hafta yaptığı 24 bin tonluk ihalede Tekirdağ teslim fiyatı bin 219 dolar, İskenderun’a ise bin 229 dolar olarak gerçekleşti. dedi. 

21 Mart dolar neden düşüyor? Dolar düşmeye devam eder mi?... Haberi Görüntüle

RAF FİYATLARINDA YÜZDE 10-15 İNDİRİM OLACAK

Şubat ayından sonra raf fiyatlarına yüzde 10 ile 15 arasında indirim olacağını vurgulayan Angı, Bu ihale ile fiyat düşüşü tescillenmiş oldu ve şu anda uluslararası piyasada ham yağ fiyatları bin 230 ile bin 235 seviyesinde işlem görüyor. Marmara teslim fiyatı ton başına 625 dolar olan çekirdek ise yurt içinde 11 bin 500 lira civarında işlem görmekte. Diğer yandan vergisiz ham yağ fiyatları iç pazarda kilo başı maliyeti 26 TL’den 24 TL’ye düşürdü. Söz konusu yeni bağlantı yapılan mallar geldikçe, şubat ayından sonra raf fiyatlarına yüzde 10 ile 15 arasında yansıması lazım.” dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading