Yandex Metrica

Müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında rekor düşüş

Müjdeli haber geldi! Ayçiçek yağında rekor düşüş

BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından Nisan ayında küresel gıda fiyatlarında düşüş yaşandığı açıklandı. Verilere göre, bitkisel yağ fiyatlarında yüzde 5.7 gerileme yaşanırken Türkiye'de ise yüzde 16.8 yükselme görüldü. Dünya genelinde yaşanan düşüş Türkiye'de de raflara yansıyacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili sevindiren gelişmeler yaşandı. Dünya gıda fiyatlarının düşmesinin ardından gözler Türkiye'deki fiyatlara çevrildi.

KÜRESEL GIDA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) nisan ayında küresel gıda fiyatlarının yüzde 0.8 düştüğünü açıkladı. Bu düşüşte bitkisel yağ fiyatlarının yüzde 5.7 gerilemesi etkili oldu. Küresel gıda fiyatlarındaki yıllık artış nisanda yüzde 29.8 oldu. 

SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım ödemesi başvuruları başladı SGK'dan ek ödeme alma fırsatını kaçırmayın: 8240 TL sosyal yardım... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE DE FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Türkiye'de ise dün açıklanan verilere göre gıda ve alkolsüz içecek fiyatları nisanda yüzde 13.38 yükseldi. Yıllık artış ise yüzde 89.1'i buldu. TÜİK verilerine göre dünyada fiyatı düşen ayçiçek yağının fiyatı nisanda Türkiye'de yüzde 16.8 yükseldi. Dünya genelinde gıda fiyatlarının düşmesinin ardından olumlu gelişmesinin Türkiye'ye de yansıması bekleniyor.

Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Faizler yükselecek mi? Haberi Görüntüle

AYÇİÇEK YAĞININ ENFLASYON ARTIŞINA ETKİSİ

Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan verilere göre nisan ayında Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 69.97'ye ulaşırken gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki yükseliş yüzde 89.1'i buldu.

Gıda ve alkolsüz içecekler nisanda aylık olarak ise yüzde 13.38 oldu ve enflasyona en fazla katkı yapan ana grup oldu.

FAO gıda fiyatı endeksindeki düşüşü bitkisel yağlardaki düşüşten kaynaklandığını belirtirken Türkiye'de farklı bir durum yaşandı. TÜİK verilerine göre ayçiçek yağı fiyatı nisanda aylık olarak yüzde 16.8 yükseldi. Nisanda ayçiçek yağının litre fiyatı 29.7 liradan 34.7 liraya çıktı.

Nisanda zeytinyağının fiyatı ise yüzde 6.1 artarak 64.2 liraya çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading