Yandex Metrica
SON DAKİKA
Muhalefetin algı operasyonu yine elinde patladı! İşte Sosyal Konut Projesi'nin yıllık ödeme planı

Muhalefetin algı operasyonu yine elinde patladı! İşte Sosyal Konut Projesi'nin yıllık ödeme planı

TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne talepler 2 milyonu aşmış durumda. Hal böyleyken karalama kampanyasını kendine iş edinmiş muhalefet bu defa yıllık ödeme planı üzerinden dev projeyi karalamak istedi. Yapılan hesaplamalar projenin her türlü vatandaşın avantajına olduğunu gösteriyor. İşte merak edilen yıllara göre TOKİ ödeme planı...

Ekonomi

23.01.2024, 19:49

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut hamlesi, dar gelirli vatandaşın ev sahibi olma umutlarını yeşertirken, CHP'nin başını çektiği malum kesim algı operasyonları ile kampanyayı kötüleyerek, olumlu her şeyi karalama kampanyasına tutuldu. 

Emeklilere 11.000 TL seyyanen zam! SGK uzmanı tarih vererek müjdeyi... Haberi Görüntüle

MUHALEFET YAPILACAK ÖDEMELER İÇİN FELAKET SENARYOSU ÜRETİYOR

3 günde 2 milyonu aşan başvuru ile vatandaşın adeta geleceğe bakışını değiştiren kampanyayı kötülemeyi görev edinen kriz lobisi, bu kez de yapılacak ödemeler için hayali planlarla iyimser havayı bozmaya çalışıyor.

2024 Mart-Nisan fındık fiyatları ! Güncel Fındık kg fiyatı kaç... Haberi Görüntüle

HESAPLARI ŞİŞİRDİLER

TOKİ'nin kampanyasında taksit ödemelerinin her yıl memur maaşlarına yapılacak zam oranında artırılmasını, abartılı enflasyon hesaplarıyla şişirerek taksit miktarını 600 bin liraya kadar çıkarmaktan çekinmediler.

Bakanlıktan o yaşın üstündeki kişilere aylık 2.850 TL! 65 yaş... Haberi Görüntüle

PROJE VATANDAŞ İÇİN AVANTAJLI

Oysa ki, gerek TOKİ'nin geçmiş uygulamaları, gerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları ve gerekse de hesaplamalar projenin vatandaşın avantajına olduğunu ortaya koyuyor.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı bugün hizmete giriyor! Mesafe 8 dakikaya inecek Haberi Görüntüle

20 YILDA ÖDENECEK TUTAR 1.5 MİLYON TL

TOKİ'nin kampanyasında 2+1 daire için 240 ay ödeme öngörülüyor. Belirlenen taksit tutarı ise 2 bin 280 lira. Önümüzdeki 20 yıl boyunca ortalama maaşlara yapılacak zammın yüzde 10 olduğu dikkate alındığında bu kampanyadan 2+1 daire alanlar toplamda 1 milyon 548 bin lira ödeyecek.

Aylık taksit ödemesinin her yıl yüzde 10 arttığı dikkate alınırsa, ikinci yıl taksit 2 bin 508 lira, üçüncü yıl 2 bin 758 lira, üçüncü yıl 3 bin 33 lira olacak. 20 yıl sonunda en son taksit ödemesi ise 13 bin 737 TL olarak gerçekleşecek. Fakat bu hesaplara rağmen, TOKİ'nin geçmiş kampanyalarında taksit ödemelerine yaptığı artışın enflasyonun dörtte birinden bile az olduğu dikkate alınmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading