Yandex Metrica
Motivasyonları Türkiye’ye hizmet etmek! Bakan Dönmez açıkladı: 'Karadeniz gazı için ülkelerine geri döndüler '

Motivasyonları Türkiye’ye hizmet etmek! Bakan Dönmez açıkladı: 'Karadeniz gazı için ülkelerine geri döndüler '

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı 'Keşfin Ateşi' belgeselinin İstanbul'daki galasına katıldı. Dönmez, "Birçok vatandaşımız Karadeniz gazında çalışmak için ülkesine döndü. Burada yeni bir hayat kuran vatandaşlarımız var. Hepsinin tek bir motivasyonu var. Ülkelerine, doğduğu topraklara, Türkiye’ye hizmet etmek." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:18

Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin hikayesinin anlatıldığı "Keşfin Ateşi" belgeselinin İstanbul'daki galası yapıldı. Galaya katılan Bakan Dönmez "Türkiye bu işin ardındaki yoğun gayreti bilsin. Gizli kahramanların hikayeleri gün ışığına çıksın istedik" dedi.

Son 24 saat kaldı! Uzmanlardan yatırımcılara uyarı: Elinde gram ve... Haberi Görüntüle

"BU TOPRAKLARA SEVDALI İNSANLARIN HİKAYESİDİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından düzenlenen belgeselin gala programında yaptığı konuşmasında,"Türkiye'nin geleceğine ışık tutanların, Türkiye'nin müreffeh yarınları için ter dökenlerin hikayelerine şahitlik edilecek. Karadeniz'deki proje büyük bir başarı hikayesi. Bu hikaye, kendini ülkesine adayanların hikayesidir. Bu hikaye, yarının Türkiye'sine, gelecek nesillerimize güçlü bir miras bırakmak için ailesinden, çocuklarından, sevdiklerinden vazgeçenlerin hikayesidir. Fedakarlığın, diğerkamlığın ve en nihayetinde ülkesine, milletine, bayrağına ve bu topraklara sevdalı insanların hikayesidir." diye konuştu.

Emekliye 3 alanda destek verilecek! Bakan açıkladı: Emekliye özel kart... Haberi Görüntüle

"O MÜJDELİ HABERİ ALDIĞIMDA  ALLAH'A ŞÜKRETTİM"

Bakan Dönmez, Karadeniz'deki keşfin haberini ilk aldığında duyduğu heyecanı unutamadığını dile getirerek, "Derin deniz çalışmalarına başladığımız ilk günden bu yana sürekli gemilerimizin son durumu hakkında bilgi alıyordum. Yeni bir haber, yeni bir gelişme var mı diye sürekli bilgi alıyordum. Fatih'i, Karadeniz'e uğurlarken o gün törende birçok kişinin 'bu kez olacak' dediğini hatırlıyorum. Bir kere işin başındaki ekibimiz buna inanmıştı. Biz de ekibimize inanmıştık. Bu işe gönüllerini koymuşlardı. Bizler de ekibimize, teknolojimize, mühendislerimize, arkamızdaki milyonların dualarına güveniyorduk ve hamdolsun o müjdeli haberi ilk aldığımda Allah'a bizleri bu işe vesile kıldığı için şükrettim."diyerek duygularını ifade etti.

EYT'yi kıl payı kaçıranların dikkat! SGK uzmanından açıklama geldi: 1... Haberi Görüntüle

"HİKAYELERE AYNA TUTTTUK"

Karadeniz gazının arkasındaki büyük emeği "Keşfin Ateşi" belgeseliyle bir saate sığdırmaya çalıştıklarını dile getiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Biliyoruz, bu gecenin kahramanlarının, bu gecenin başrol oyuncularının hikayesi bir geceye sığmayacak kadar büyük ve derin. Bizler sadece bu hikayelere bir ayna tuttuk. Türkiye'nin enerji tarihi baştan yazılırken, bu hikayelerin kıyıda köşede kalmasına, unutulmasına ya da birkaç kişinin bilmesine gönlümüz razı olmadı." dedi.

Müjdeyi Erdoğan vermişti! Emekli promosyon kampanyalarında yüzde 166 artış!Banka promosyonları... Haberi Görüntüle

"HEPSİNİN BİR TEK MOTİVASYONU VAR"

Bakan Dönmez, birçok uzmanın Karadeniz projesinde yer almak için Türkiye'ye döndüğünün altını çizerek , "Hepsinin tek bir motivasyonu var. Ülkelerine, doğduğu topraklara, Türkiye'ye hizmet etmek. Bir yerde vatani görevi ifa etmek. Ülkemizin büyümesine, gelişmesine katkı sağlamak. Buradaki hikayeleri seri haline getireceğimiz bir çalışmamız olacak. Belki ilerleyen dönemde bunları kitap haline de getirebiliriz." açıklamasında bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading