Yandex Metrica

Mobil bankacılıkta dünya lideriyiz! Yüzde 85 'cepten' kullanıyor

Mobil bankacılıkta dünya lideriyiz! Yüzde 85 'cepten' kullanıyor

Banka işlemlerini cep telefonundan yapma konusunda Türkiye dünyada ilk sırada. Verilere göre bankada hesabı olan her 100 kişiden 85'i mobil uygulama kullanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:26

Türkiye mobil bankacılık kullanımında dünya liderliğini koruyor. Küresel ölçekte analiz, rapor ve anketler yayınlayan Statista portalına göre, Türkiye'de banka müşterilerinin yüzde 85'i o bankanın mobil uygulamasını da cep telefonuna indirdi. Yüzde 85'lik oran, mobil bankacılıkta Türkiye'yi açık ara lider yapıyor. 

Statista verilerine göre Türkiye'yi yüzde 82 ile Afrika'nın dev ekonomisi Nijerya izliyor. Güney Kore ise yüzde 76'lık oranla Nijerya'nın ardından 3. sırada. Mobil bankacılık uygulaması kullanımında Almanların yüzde 42'lik oranla Türkiye'dekinin yarısı kadar olması dikkat çekiyor. 

İşte araştırmaya konu ülkelerin sıralaması:  

1. Türkiye: Yüzde 85
2. Nijerya: Yüzde 82
3. Güney Kore: Yüzde 76
4. Brezilya: Yüzde 76
5. İngiltere: Yüzde 65
6. ABD: Yüzde 58
7. Almanya: Yüzde 42
8. Japonya: Yüzde 35

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

69,5 MİLYON İNSAN MOBİL KULLANIYOR

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre aktif dijital bankacılık müşteri sayısı Mart 2022 itibariyle yaklaşık 81 milyon oldu. Bu sayının 2 milyon 667 bin kişisi 'sadece internet bankacılığı' yaparken, yaklaşık 69,5 milyon kişi ise 'sadece mobil bankacılık' işlemi yaptı. Hem mobil hem de internet bankacılığını aynı anda kullananların sayısı ise 8 milyon 767 bin kişi oldu. 

Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya devam etti: İşte güncel rakamlar Ons ve gram altında yeni rekor! Bayram tatili dinlemeyip artmaya... Haberi Görüntüle

EN İYİ UYGULAMA HANGİ BANKADA? 

Türk bankaları mobil uygulamada müşteri memnuniyeti konusunda da bir adım öne çıkıyor. Dünyada büyük bankaların mobil uygulamalarına verilen puanları derleyen çalışmalar, ilk 30 sıradaki kurumlar arasında 6 Türk bankasının bulunduğunu gösteriyor. Apple ve Android uygulamalara müşterilerin verdiği yıldızlara göre, mobil puanı en yüksek Türk bankaları şöyle sıralandı:

1-Yapı Kredi
2-Akbank
3-ING Bank
4-İş Bankası
5-Ziraat Bankası
6-Garanti Bankası

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading