Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonların heyecanla beklediği gün geldi! KYK, EYT, elektrik ve doğalgaz için geri sayım başladı

Milyonların heyecanla beklediği gün geldi! KYK, EYT, elektrik ve doğalgaz için geri sayım başladı

TBMM 3 aylık aranın ardından 1 Ekim'de açılıyor. Yeni yasama yılıyla birlikte TBMM Başkanlığına birçok yasa teklifi sunulacak. Bu teklifler arasında milyonları ilgilendiren, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi, 2 bin TL altındaki icra aşamasındaki borçlarının silinmesi, elektrik ve doğal gaz desteği, çalışanlara nakdi verilecek yemek yardımının vergiden muaf tutulması gibi birçok ekonomik düzenlemenin bu tarihten sonra olması bekleniyor. İşte düzenlemeyle ilgili detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 19:52

Meclis’in açılmasıyla birlikte vatandaşları ilgilendiren çok önemli kararların alınması bekleniyor. Milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik düzenlemelerin TBMM'den geçmesini bekliyor. Asgari ücret zammından Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın (EYT) durumuna, borç yapılandırmasından, çalışanlara verilecek yemek yardımı gibi birçok düzenleme var.

Fahiş artış oranı ekonominin baş gündemiydi! Konut fiyatlarıyla ilgili dikkat... Haberi Görüntüle

MECLİS BAŞKANLIĞINA SUNULMASI BEKLENİYOR

Ekonomik düzenlemeleri içeren yasa teklifinin yarından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

5.5 MİLYON İCRA TAKİBİNDEN KURTULMUŞ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamaya göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış iki bin lira ve altındaki alacaklar, gider gösterilerek vergiden düşürülecek ve tasfiye edilecek. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da düzenlemeye dahil olacak. Böylece yaklaşık 5.5 milyon vatandaş icra takibinden kurtulmuş olacak.

Hedef 100 bin varil! Bakan Bayraktar duyurdu: Gabar'da günlük petrol... Haberi Görüntüle

KYK KREDİ BORÇLARINA ENFLASYON AYARI

Torba teklifte KYK kredi borçlarına ait enflasyon farkının silinmesi olacak. Buna göre, sadece alınan kredi tutarı geri ödenecek. Düzenlemeden 3 milyon genç yararlanacak.

4A SSK, 4B BAĞKUR, 4C Emekli Sandığı memur EYT emeklilerine... Haberi Görüntüle

İŞVERENLERE DESTEK

İşverenlere verilecek yeni yeni destekler de torba teklifte yer alacak. Çalışana verilen elektrik ve doğal gaz desteğinin bin liraya kadar olan kısmı vergiden ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. Aynı destek, personeline yol ve yemek yardımlarını nakdi olarak veren şirketler için de geçerli sayılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading