Yandex Metrica

Milyonlarca vatandaşa dev müjde! Elektrik faturasındaki zamları düşürmek için 4 önemli formül

Milyonlarca vatandaşa dev müjde! Elektrik faturasındaki zamları düşürmek için 4 önemli formül

Elektrik faturalarından artan şikayetler nedeniyle harekete geçildi. Faturayı daha da düşürmek için 4 formül üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 18:47

Son zamanlarda yüksek gelen elektrik faturaları hemen hemen herkesin şikayet ettiği bir konu haline geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önceki akşam katıldığüı bir TV programında elektrik faturalarıyla ilgili yeni düzenleme yapılacağını ifade etmişti.

Elektrik faturalarından artan şikayetler nedeniyle ilk kademe için belirlenen 150 kilovatsaat limiti 210’a çıkarılmış ve 40 liralık indirim sağlanmıştı. Faturayı daha da düşürmek için 4 formül üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Hürriyet'in haberine göre; konutlar için atılan kademeli tarife sınırının 230 kw’ye yükseltilmesi, esnafa yönelik konutlarda olduğu gibi bir yeni tarife modelinin getirilmesi, konutlarda ikinci kademe için uygulanan yüzde 127’lik zammın bir kısmının geri alınması ve dağıtım bedellerinde indirim gibi başlıklar üzerinde duruluyor.

Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Çalışmalar başladı! Siirt'te petrol arama sondajı yapılacak Haberi Görüntüle

1- ESNAFA YENİ TARİFE MODELİ

Yılın başında kademeli tarife konutlar için getirildi. Kademeli tarifenin uygulanmadığı sanayi grubunun elektrik tarifesi yüzde 126, ticarethane tarifesi yüzde 128 oranında artırıldı. Ticarethane tarifesinde çoğunlukla esnaf yer alıyor. Son günlerde gelen faturalardan şikayet eden esnafa yönelik bir çalışma yapıldığı belirtiliyor. Bu çalışmanın esnafa yönelik bir tarife modeli olduğu belirtiliyor. Konutlardaki kademeli fatura gibi bir modelin esnaf için de söz konusu olabileceği ancak bunun tüketim üzerinden olup olmayacağı belli değil.

Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o detay dikkat çekti! Erken emekliliğin gelmesi an meselesi: 2. Torba Yasa maddelerinde o... Haberi Görüntüle

2- 210 KW’NİN ÜZERİNE ÇIKARILACAK

Bu yılın başında konutlarda kademeli tarife getirilirken sınır düşük tutulmuş ve 150 kw olarak belirlenmişti. Gelen şikayetler üzerinde sınır 210 kw’ye çıkarıldı. Ancak bir ailenin ortalam tüketim tutarı 230 kw olarak kabul görüyor. Bunun için 210 kw’lik sınırın 230 kw’ye çıkarılabileceği kulislerde dile getiriliyor.

Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Emeklilere özel indirimler TBMM'de: Yeni destek paketi içerisindekiler merak uyandırdı Haberi Görüntüle

3- ZAM ORANININ DÜŞÜRÜLMESİ

Bir başka alternatifin konutlarda ikinci kademeye getirilen yüzde 127’lik zam oranın düşürülmesi olduğu ifade ediliyor. Ancak dünyada enerji fiyatlarının yükseldiğini, geçen yıl 100 milyar liraya yakın destek verildiğini zammın geri çekilme ihtimalinin zayıf olduğunu dile getirenler de var.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

4- DAĞITIM BEDELİNİN DÜŞÜRÜLMESİ

Enerjinin üretim tesislerinden çıkışı ile başlayan ve tüketim noktasına kadar ulaşmasını sağlayan şebekenin kullanım bedeli olarak tüketicilerden tahsil edilen dağıtım bedelinin düşürülebileceği de alternatifler arasında sıralanıyor. Dağıtım bedeli de yıl başında yüzde 25 oranında artırılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önceki akşam A Haber'de katılığı programda "Cumhurbaşkanımız talimatlarını verdi, süreci yakından takip ediyor. Burada temel ilke vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyecek adımları ivedi şekilde atmak. Neticelerini yakın zamanda göreceğiz. Vatandaşın yükünü hafifletecek yeni adımlar atılacak" ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading