Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca kişinin beklediği haberi Bakan Bilgin verdi: Asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişme: O zam oranı kesinleşti!

Milyonlarca kişinin beklediği haberi Bakan Bilgin verdi: Asgari ücret zammıyla ilgili yeni gelişme: O zam oranı kesinleşti!

Merakla beklenen asgari ücret zammıyla ilgili haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin verdi. Asgari ücret zammı için artık geri sayım başladı. Seçim sonrası 8 milyon çalışanın tek gündemi asgari ücrete ara zam oldu. Özellikle Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanması heyecanla bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yeni kabinede olup olmayacağı bilinmezken asgari ücrete ara zamla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ara zammı ile ilgili yaptığı açıklamada çalışanların yüzünü güldürdü. Yeni asgari ücrette taban rakamlar belli olmaya başladı. 

Gram altın 2500 TL olacak! İslam Memiş Bitcoin benzetmesi yaparak... Haberi Görüntüle

TABAN RAKAMLAR BELLİ OLDU 

Hafta sonuna girerken açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, milyonlarca asgari ücretlinin de yüzünü güldürdüğü. Asgari ücret zammında taban rakamlar belli oldu. Şimdi sadece enflasyon verileri bekleniyor. Dolar kurunun durumu enflasyon verileri ve Alım gücü göz önünde bulundurularak asgari ücret zammına karar verilecek. Asgari ücret tespit komisyonu ile hükümet arasında da ilk temas kuruldu. Peki, temmuzda Asgari ücrete ne kadar zam geliyor? İşte asgari ücrete ara zam son dakika gelişmeleri.

Sürücülerin dikkatine: Otomosyonla takip edilecek! Akaryakıtta yeni dönem başlıyor! Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET ZAMMI MÜJDELEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 8 milyona yakın asgari ücretli çalışanın yüzünü güldürecek son dakika açıklamaları yaptı. Bir süredir heyecanla beklenen asgari ücret zammı ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı çalışanların enflasyon karşısında ezdirilmeyeceğini duyurdu. Yeni kabinede Görev alıp almayacağı henüz bilinmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı asgari ücret zammı için dolar bazlı müjdesini verdi. Yani asgari ücret dolara Endeksli olarak artacak.

6 gün sonra sonra resmen başlayacak: Kredi kartı olanlar yanacak!... Haberi Görüntüle

DOLAR KURUNA GÖRE ÜCRET DEĞİŞEBİLİR 

Asgari ücrete ara zam yapılırken haziran ayındaki dolar kuru göz önünde bulundurulacak. Ayrıca enflasyon rakamları, Alım gücü de değerlendirmeye alınacak. 8 milyon asgari ücretle çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret zammında aslında taban rakamlar belli. Asgari ücretin 10.000 TL'den az olmayacağı düşünülüyor. Dolar kuruna göre de asgari ücret 12.500 TL seviyesine kadar yükselebilir.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti! Emekli banka promosyon başvurusu bugün başlıyor:... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari ücrete ara zam son dakika haberine göre asgari ücret tespit komisyonu toplantı tarihleri de belli oldu. Asgari ücret tespit Komisyonu Temmuz ayının ilk haftasında toplanacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz tarihinde Haziran ayı enflasyon verileri açıklanacak. Böylelikle de 6 aylık enflasyon kesinleşmiş olacak. 4 Temmuz günü itibariyle asgari ücret tespit Komisyonu toplantılarının başlaması bekleniyor.

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

700 BİN KAMU İŞÇİSİNE ZAM 

Asgari ücret tespit komisyonunda hükümet işçi ve işveren temsilcileri bulunacak. Yapılacak olan görüşmeler sonucunda da hızlıca yeni asgari ücrete karar verilecek. Asgari ücrete temmuz zammı ile birlikte yeni asgari ücretin en az 12.500 TL seviyesine kadar çıkması bekleniyor. Ancak 700.000 kamu işçisine yapılan zam Asgari ücretli tarafından da talep ediliyor. 700 bin kamu işçisine yapılan zam %45 oranında olmuş aynı zamanda taban Mahallesi 15.500 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretliler de aynı oranda zam ve taban maaş bekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading