Yandex Metrica

Milyonlarca EYT'liyi sevinçten uçuracak haber! Bakan Bilgin erken emeklilik detaylarını resmen açıkladı

Milyonlarca EYT'liyi sevinçten uçuracak haber! Bakan Bilgin erken emeklilik detaylarını resmen açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün yaptığı açıklamada EYT sorununun çözümü noktasında Finlandiya, Hollanda ya da Almanya modeli üzerinde değil, Türkiye'nin ihtiyaçlarına yönelik yeni ve tek bir model üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu konu hakkında görüşlerini aldığımız 'Emekleri Yaşa Takılanlar Derneği' Genel Başkanı Nalan Esmeray, Bakan Bilgin'in açıklamalarından memnun olduklarını, EYT'liler olarak Meclis'in yeni yasama yılında toplanmasını beklediklerini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

TRHABER/ ÖZEL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün milyonlarca EYT'yi umutlandıran yeni bir açıklamada bulundu. 

Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir mi? Araç sahiplerine Ortadoğu şoku! İran'ın İsrail'e saldırısı akaryakıt fiyatları yükseltir... Haberi Görüntüle

TÜRK TİPİ EYT MODELİ

Bilgin, açıklamasında; "Şu an EYT'de formül sayısı 1. Kamuoyunda birçok formül anlatılıyor. Onların konuyla alakası yok. 'Hollanda modeli' deniyor, 'Almanya modeli' deniyor. Onlarda 62 yaşına gelen müracaat ediyor. Bizde o yaşta zaten emekli olunuyor." ifadesini kullandı. 

Bakan Bilgin, basına yansıyan EYT çözüm modellerin doğru olmadığını, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayan tek bir model hazırlığında olduklarını söyledi. 

Bilgin, önceki konuşmalarında Meclis'in yeni yasama yılında bu konuda resmi adımların atılacağını kaydetmişti.

Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Bakan Işıkhan açıkladı: Temmuz'da asgari ücrete ara zam yok! Haberi Görüntüle

EYTD GENEL BAŞKANI: HEM DEVLET HEM DE MAĞDUR MASADAN MUTLU KALKACAK

TRHaber olarak, Bakan Bilgin'in son açıklamaları üzerine Emekleri Yaşa Takılanlar Derneği (EYTD) Genel Başkanı Nalan Esmeray'a EYT'lilerin düşüncelerini sorduk. 

Esmeray, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamalarından memnun olduklarını, Meclis'in yeni yasama yılını umutla beklediklerini söyledi.

EYTD Genel Başkanı, Bakan Bilgin'in de ifade ettiği üzere, Türkiye'nin diğer ülkelerin EYT modellerine ihtiyacı olmadığını vurguladı ve geliştirilecek Türkiye modeliyle hem devletin hem de mağdurun masadan mutlu ayrılacaklarını aktardı.

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

EYT'LİLERİN TALEPLERİ NE?

EYTD Genel Başkanı Nalan Esmeray, EYT'lilerin hükümetten taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

Emeklilik koşullarında 1999'da yapılan değişikliğin geçmişe dönük uygulanmasına son verilmesi.

Prim borçlanmasının gündeme alınması. 

Staj başlangıcının kabul edilmesi. 

Emniyet güçlerinden emekli olanların SSK'da olduğu şekilde borçlanmasının dikkate alınması. 

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

"BÜTÇEYE YÜK OLMADAN EL ELE, KOL KOLA ÇÖZERİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT hakkında yaptığı bir konuşmada, "SGK hesaplarına göre emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor. Bunun yıllık maliyeti 26 milyar liradır" ifadesini kullanmıştı.

Nalan Esmeray, devlet hazinesine herhangi bir ek yük getirmeden, EYT'lilerin prim borçlarını ödemeye hazır olduğunu, el ele - kol kola bu sorunun üstesinden gelinebileceğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading