Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Milyonlarca emekliye banka promosyonu uyarısı! 7500 TL'lik zammın ardından rakamlar yükseldi

Milyonlarca emekliye banka promosyonu uyarısı! 7500 TL'lik zammın ardından rakamlar yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesiyle 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselen emekli maaşlarının ardından uzmanlardan emekli vatandaşlara uyarı geldi. Bu kapsamda uzmanlar, emekli maaş zammının ardından zamlı promosyon tutarının bankadan istenmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Geçtiğimiz gün katıldığı bir canlı yayında tüm emeklilere müjdeyi veren ve en düşük emekli aylığının yüzde 36'lık  zamla birlikte 7 bin 500 TL'ye çıkacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından uzmanlar emeklilere bankaların promosyon oranlarına ilişkin bir uyarı yaptı.

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammed Bayram, zamlı maaş alacak emekli ve EYT'lilere 'bankanızdan promosyon güncellemesi isteyin' dedi.

Emekli ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu! SSK, Bağ-Kur ve emekli... Haberi Görüntüle

DAHA FAZLA PARA KAZANACAKLAR

Bayram, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Promosyonlarda güncelleme olmalı. Çünkü bankalar bizim emeklilerin maaşlarını 2-3 gün önceden kendi hesaplarını alıyor ve bu tutarları nemalandırıyor. Bu kazandığı paradan da emeklilere ve çalışanlara promosyon ödemesi dağıttığı için en düşük emekli maaşı 5500 TL iken bankanın kazandığıyla 7.500 TL emekli maaşı en düşük emekli maaşı durumunda daha fazla para kazanacaktır.

Elektrik aboneliğinde yeni düzenleme: O bedel alınmayacak! Haberi Görüntüle

GÜNCELLEME İSTEYİN

Banka ile yapılan bu anlaşmayı bozup yeni bir anlaşma yapmaları gerekiyor. Şu anda özellikle özel bankalar Merkez Bankası ve BDDK’nın getirmiş olduğu regülasyonlardan dolayı TL mevduatı bulma yarışındalar. Bu sebeple 5.000 ile 15.000 TL arasında değişen promosyon ücretleri var bu kapsamda da. Hem emekli ve hem EYT’li vatandaşlarımız promosyon tutarları için bankalarından güncelleme istemeliler."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading