Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca emeklinin beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Peki bayram ikramiyelerini önce hangi grup alacak?

Milyonlarca emeklinin beklediği ödemeler hesaplara yatmaya başladı! Peki bayram ikramiyelerini önce hangi grup alacak?

Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesi bugünden itibaren yatırılmaya başladı. Bayramlarda emekliler, dul ve yetim aylığı alanlara ikramiye verilecek. Ramazan Bayramı ikramiye tutarı 1.100 TL olarak yatırılacak. 2022 senesinde Ramazan Bayram ikramiyesi alacak 12 milyon emekliye 27-29 Nisan tarihlerinde ikramiyeleri hesaplarına gönderilecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:11

4/A'lı olanlar 27-28 Nisan tarihinde emekli ikramiyesi alacak. Bağ-Kurlu emeklilerin ikramiyesi de 29 Nisan'da yatırılacak. Memur emeklilerinin de ikramiyesi 29 Nisan'da hesaplarına geçecek. Birden fazla emekli aylığı alanlar ayrı ayrı ikramiye almayacak, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzeirnden bir ikramiye alacak.

DOAS 2024 temettü ne kadar? DOAS temettü ne zaman yatacak?... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİM ALABİLİYOR?

Sosyal Güvenlik Kurumu olan SGK'dan emekli aylığı, vazife malulüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ile ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Hemen ekstrenize bakın: Güncelleme ile o... Haberi Görüntüle

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli ikramiyesi 1.100 TL olarak hesaplara yatırılacak.

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM AYLIĞI İLE İŞ KAZASI GELİRİ ALANLAR NE KADAR İKRAMİYE ALACAK?

Dul ve yetim aylığı alanlar tam ikramiye alamayacak. Hak sahiplerinin hisseleri oranında ikramiye verilecek. Buna örnek olarak eşi vefat eden yüzde 50 hisse oranında ölüm aylığı alana 550 TL ikramiye verilecek. Yetim aylığı alanlarda yüzde 25 oranında 275 TL ikramiye yatırılacak.

İş kazası sebebiyle ya da meslek hastalığı yüzünden iş göremezlik geliri alanlar, iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi verilecek. Buna örnek olarak meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olan biri 275 lira, kayıp oranı yüzde 50 olan biri de 550 lira bayram ikramiyesi alabilecek.

THY duyurdu: İstanbul kalkışlı baz seferler iptal edildi Haberi Görüntüle

EMEKLİLİĞE YENİ BAŞVURANLARIN VE DUL İLE YETİM AYLIĞI YENİ BAĞLANACAKLARIN BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekliliğe yeni başvuranların bayram ikramiyesi alabilmeleri için nisan ayında emekli dilekçesini vermiş olmaları gerekiyor.Bayram ikramiyesinin yatacağı tarih bayramın içinde bulunduğu ay olmalıdır. Dolayısıyla bayramın içinde bulunduğu ayda emekli aylığı ve geliri alacak olanlar da ikramiyeden de faydalanabilecek.

Nisan ayında dul ile yetim aylığı yeni bağlananlar bayram ikramiyesi alabilecek. Ayrıca mayısta dul ve yetim aylığı bağlananlara ikramiye yatırılacak.

DOAS 2024 temettü ne kadar? DOAS temettü ne zaman yatacak?... Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN HEPSİ BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

Bayram ikramiyesi bir tek banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alanlara ödenmeyecek. Bunun dışında kalan diğer tüm emeklilere bayram ikramiyesi yatırılacak.

Bunun dışında ikramiye alabilmek için bir başvuru gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir ve aylık alanların hesaplarına otomatik olarak aktarılacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading