Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca çalışanın beklediği haber! Yemek ve ısınma yardımının detayları belli oldu

Milyonlarca çalışanın beklediği haber! Yemek ve ısınma yardımının detayları belli oldu

Özel sektör çalışanlarına 1000 TL'ye kadar ısınma ve yemek yardımı yapılmasına ilişkin düzenleme resmi gazetede yayınlanmıştı. Verilecek destekle ilgili detaylar belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

Özel sektörde işverenlere ısınma ve yemek yardımı yapılmasına dair düzenleme yapılmıştı. Milyonlarca çalışana bin TL'ye kadar ek ödeme verilmesi için yapılan düzenleme 9 Kasım'da Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.

Buna göre devlet, asgari ücretli ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor. 633 TL, çalışanların maaşına eklenebilecek. Düzenlemeye dair detaylar da belli oldu.

Hafta sonunda bile rekor kırdı: Altın fiyatlarında beklenmedik rakam! Haberi Görüntüle

"MEVCUT ÜCRETE İLAVE YAPILMASI GEREKİYOR"

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı taslağa göre çalışanlara yapılacak 1000 lirayı aşmayan ısınma yardımlarının Gelir Vergisi’nden istisna edilmesi uygulamasının başlangıcı 9 Kasım 2022 olacak. Taslağa göre elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılan 1000 liraya kadar ödemelerin çalışana mevcut ücretine ilave olarak yapılması gerekiyor.

Mevcut ücrette bir artış olmaksızın bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak. Aynı şekilde mevcut ücret, mesai, prim ve sosyal yardım gibi ödemelerinin bir kısmının elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak gösterilerek bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak.

Ev alacaklar dikkat: Devletten 2 yıl ertelemeli 120 ay vadeli... Haberi Görüntüle

30 HAZİRAN 2023 TARİHİNE KADAR

İşverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30 Haziran 2023 tarihine kadar mevcut ücretlerine ilave olarak yapılan aylık 1000 lirayı aşmayan ödemeler Gelir Vergisi’nden istisna olacak. Taslağa göre çalışanlara ödenen aylık ücret, mesai, prim, ikramiye, gider karşılığı ve sair adlarla yapılan tüm ödemeler ve sağlanan menfaatler de ücret kapsamında değerlendiriliyor.

Altın yeniden rekor kıracak mı? İslam Memiş altın yatırımcılarına 'hazırlanın'... Haberi Görüntüle

ISINMA YARDIMI ŞARTLARI

- 9 Kasım 2022 - 30 Haziran 2023 tarihi arasında yapılması

- Ödemenin elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılması

- Aylık 1000 TL'yi aşmaması

- Çalışanların ücretine ilave olarak yapılması

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading