Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca çalışana 4 gün müjdesi: Çalışma saatleri kısalıyor! Artık çalışma saatleri bakın kaç saat olacak? 

Milyonlarca çalışana 4 gün müjdesi: Çalışma saatleri kısalıyor! Artık çalışma saatleri bakın kaç saat olacak? 

Avrupa ülkelerinde haftada 4 gün mesai uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Uygulamayı, başlatan İngiltere'nin ardından sistem diğer Avrupa ülkelerinde de hızla yayılmaya devam ediyor. Hangi ülkeler 4 gün mesai sistemine geçti? Türkiye'de 4 gün mesai dönemi ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.02.2024, 15:56

Avrupa ülkeleri arasında haftada 4 gün mesai uygulaması giderek yaygınlaşıyor. İngiltere'nin öncülüğünde başlayan uygulama, diğer ülkelerde de giderek yaygınlaşıyor. İngiltere'de uygulamaya geçilen sektörlerde iş verimliliği arttı. Diğer Avrupa ülkeleri de çalışanlardan daha fazla verim alabilmek için haftada 4 gün mesai uygulamasına yöneliyor.

Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar başlıyor! Bakan Uraloğlu tarih verdi Haberi Görüntüle

HAFTADA 4 GÜN MESAİ UYGULAMASINA GEÇEN ÜLKELER

Uygulamaya geçen ülkeler arasında; Belçika, İsveç, Finlandiya ve İspanya var. Portekiz'de de bazı sektörkerde bu uygulamaya geçildi. Özellikle bilişim sektörü gibi sektörlerde çalışanlar, haftada 4 gün mesai uygulamasına geçerek Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri tatil yapıyor. 

İşverenler, bu uygulamanın çalışanların motivasyonunu artırdığını ve iş verimliliğini yükselttiğini belirtiyor.

Emeklinin cebinden 5 bin TL çıkacak! 4A, 4B, 4C’liler dikkat!... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE 4 GÜN MESAİ DÖNEMİNE NE ZAMAN GEÇİLECEK?

Türkiye'de ise mesai saatlerinin düşürülmesi gündemdeydi. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu konuda yapacağı çalışmalar ise henüz bilinmiyor.

Türkiye'de de haftada 4 gün mesai uygulamasının değerlendirilmesi için adımlar atılması gerektiği görüşleri dile getiriliyor. Bu konudaki tartışmalar ilerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşabilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading