Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlarca asgari ücretliye müjde üstüne müjde! 1000 TL ek ödeme yapılacak: Son gün 30 Haziran

Milyonlarca asgari ücretliye müjde üstüne müjde! 1000 TL ek ödeme yapılacak: Son gün 30 Haziran

Özel sektör çalışanlarına doğalgaz desteği müjdesi geldi. Milyonlarca özel sektör çalışanına ek olarak 1000 lira ödeme yapılacağı aktarıldı. İşte detaylar...

Ekonomi

02.02.2024, 11:03

Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karar alındı. Çalışanlara doğalgaz desteği sağlandığı belirtildi.

KPSS yok, mülakat yok, yaş şartı yok! İŞKUR'dan iş arayanlara... Haberi Görüntüle

1000 TL DOĞALGAZ DESTEĞİ

1000 TL olan doğalgaz desteği özel sektör çalışanları için uygulamaya alındı. Peki şartlar neler?

Çalışanlara enerji yardımı yapılıyor. İşverenlerin çalışanlarına 1000 liraya kadar yapacağı enerji yardımları, primden ve gelir vergisinden düşülebildiği belirtilerek yardım nakit ya da karta yükleme şeklinde olabildiği ifade edilerek 9 Kasım 2022’den itibaren 30 Haziran 2023 tarihine kadar çalışanların mevcut ücretlerine ilave olarak yapılan aylık 1000 lirayı aşmayan ödeme ekleneceği bildirildi. Bununla beraber gelir vergisi kesilmeyeceği belirtilerek ek ödemelerin 1.000 lirayı aşması halinde bu tutarı aşan kısım prime esas kazanca tabi olacağı duyuruldu.

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

İŞVEREN VERGİDEN DÜŞEBİLECEK

Bununla beraber enerji yardımının sigortalıya nakden ödenmesi veya doğrudan elektrik, gaz şirketine ödenmesi arasında fark olmayacağı duyurularak her iki durumda da enerji yardımı istisna kapsamında kabul edileceği vurgulandı. Belli bir miktarı işçisinin doğal gaz kartına yükleyen, belli bir bölümü de elektrik harcamaları için elden veren işveren, her ikisini de vergiden düşebilecek. Isınma desteği de yemek desteği gibi aylıktan ayrı olarak verilmek zorunda olacak.

İşveren tarafından ısınma harici giderler için, örneğin su faturası için ödeme yapılması halinde, bu ödeme enerji yardımı kapsamında değerlendirilemeyeceği belirtilerek istisna tutulmayacağı ifade edildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading