Yandex Metrica
SON DAKİKA
Milyonlar nefesini tuttu! Emekliye Kurban Bayramı müjdesi: Rekor ikramiye ödenecek

Milyonlar nefesini tuttu! Emekliye Kurban Bayramı müjdesi: Rekor ikramiye ödenecek

Milyonlarca emeklinin merak ettiği, emekli bayram ikramiyesinde ilk rakam ortaya çıktı. Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, köşesinde emekli ikramiyesi ihtimallerini aktardı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:05

Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül'ün bugünkü köşesinden aktardığına göre, emekli bayram ikramiyesinde ilk rakam ortaya çıktı. 2018 yılından itibaren her iki bayramda da 1000 TL olarak ödenen ikramiye, geçtiğimiz yıl 1100 TL'ye yükseltilmişti. Peki, emekli bayram ikramiyesi bu yıl ne kadar olacak?

İşte Okan Güray Bülbül'ün o yazısı:

Bu yıl ikramiyelerin tutarında da artış bekleniyor. İkramiye 1000 TL olarak ödenmeye başlanmış daha sonra 1100 TL'ye çıkarılmıştı. Bu yıl bayram öncesi emeklilerdeki beklenti ikramiyenin 1500 TL ila 1750 TL arası bir rakama yükseltilmesi yönünde.

Altın yön bulmaya çalışıyor! Altın haftaya nasıl başladı? İşte 25... Haberi Görüntüle

AYLIKLAR NAFAKA VE SGK BORCU DIŞINDA HACZEDİLEMİYOR

Bayram ikramiyesi yalnızca emeklilere değil, SGK'dan dul-yetim aylığı, malullük aylığı, sürekli iş göremezlik geliri alanlar, sürekli iş göremezlik geliri alırken vefat eden kişilerin hak sahipleri, yurtdışı çalışmaları nedeniyle Türkiye'den kısmi gelir ve aylık alan kişilere de ödeniyor. Hali hazırda emekli olduğu için aylık alan kişilerin bayram ikramiyesi almak için SGK'ya herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek yok. Emeklilerin emekli aylıkları nafaka ve SGK borcu dışında haczedilemiyor. İkramiye için de aynı durum geçerli. Bayram ikramiyesinden kesinti yapılması da mümkün değil.

50.000 TL'ye kadar faizsiz kredi! 2024 yılında bu bankalar FAİZSİZ... Haberi Görüntüle

Yatırımcılarının yüzünü güldürdü: SASA yüzde 700 bedelsiz sermaye artırım kararı... Haberi Görüntüle

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR DA FAYDALANABİLİYOR

Bayram ikramiyesi SGK'dan emekli aylığı alanlar için 1100 TL olarak ödeniyor. Dul ve yetim aylığı alan kişilere ödenecek bayram ikramiyesi ölüm aylığı hisse oranına göre belirleniyor. Örneğin kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda dul eşe 550 TL bayram ikramiyesi ödenir. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı alır. Bu durumda dul eşe 825 TL bayram ikramiyesi ödenir. Hem kocasından, hem babasından veya hem annesinden, hem babasından ölüm aylığı alan kişilere de bayram ikramiyesi ödenir. Örneğin dul eşin, kocasından dolayı aldığı ölüm aylığının oranı yüzde 75, babasından dolayı aldığı ölüm aylığı oranı yüzde 25 ise 825 TL bayram ikramiyesi alır.

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

Emekli ikramiyesi ödeme takvimi belli oldu! SSK, Bağ-Kur ve emekli... Haberi Görüntüle

NİSAN AYINDA EMEKLİ OLANLAR İKRAMİYE ALACAK MI?

Ramazan Bayramı bu yıl 2 Mayıs tarihinde olduğu için mayıs ayı itibarıyla SGK'dan gelir veya aylık alanlar ikramiye alabilecek. Yani nisan ayı içerisinde emeklilik dilekçesi verenler takip eden ay olan mayıs itibarıyla emekli aylığına hak kazanmış olacakları için bayram ikramiyesi hakkı kazanabilecek. Ancak 1 Mayıs ve sonrasında emeklilik dilekçesi verenler bayram ikramiyesi alamayacak. Diğer taraftan iş kazası geçiren ve geçirdiği iş kazası nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler de bayram ikramiyesinden faydalanabiliyor. Bu kişilere ödenecek ikramiye, sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanacak. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edilmiş ise bu kişiye 550 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading