Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Türkiye'den tarihi hamle! Dolar kurunda büyük düşüş yaşanacak

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Türkiye'den tarihi hamle! Dolar kurunda büyük düşüş yaşanacak

Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirim kararı sonrası doları düşürecek yeni bir hamle yapıldı. THY ile Hizmet İhracatçıları Birliği arasında sağlık turizmi alanında önemli bir anlaşma yapıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, 'THY olarak 129 ülkeye uçuyoruz. O 3 ülkeyi bulup bir an önce o ülkelere uçuşa başlamamız lazım' ifadelerine yer verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Türk Hava Yolları ile Hizmet İhracatçıları Birliğği arasında Türkiye varışlı sağlık turistlerine uygun koşullarda ulaşım imkanı sağlamak iyi niyet anlaşması imzalandı. 

Sağlık turizminde Türkiye'nin gelirini 2023'te 5 milyar dolara ulaştırmayı hedefleyen anlaşmaya dair imza töreni THY Genel Müdürlük binasında gerçekleştirildi.

Milyonlarca emekliyi sevindiren haber geldi! Emekli maaşlarına ek ödeme ücretleri... Haberi Görüntüle

GELİR KALEMİ 2.5 KATINA ÇIKTI 

Törende konuşan HİB Başkanı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları'nın yolcu gelirlerinin yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 8 artarak 5,4 milyar dolara yaklaştığını, kargo gelirlerinin 2,5 katına çıkarak 2 milyar dolar seviyesini aştığını söyledi.

Hizmet İhracatçıları Birliğinin kurulduğu 2018'den bu yana güçlü bir ivme yakalayarak 3 bin üye sayısına ulaştığını dile getiren Bolat, aradan geçen süreçte yaşanan gelişmelerden bahsetti.

Bu yıl emeklilerin yüzü gülecek! Emekliye her alanda destek: Emeklilere... Haberi Görüntüle

2.5 MİLYAR DOLAR GELİR HEDEFLENİYOR 

Sağlık amaçlı Türkiye'yi ziyaret eden turistlerden 2021'de 1,6 milyar dolar gelir elde edildiğini, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 68'lik artış yaşandığını anlatan Bolat, "Ancak, sağlık hizmeti ihracatından elde edilen gelir bu rakamların çok üzerindedir. Bu çerçevede, sağlık hizmeti ihracatından 2022'de 2,5 milyar dolar gelir hedeflenmektedir." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading