Yandex Metrica

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! O tarihte yüzde 5'e düşecek

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! O tarihte yüzde 5'e düşecek

Merkez Bankası yılın son günlerinde '2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi Raporu'nu yayımladı. Söz konusu raporda orta vadeli enflasyon hedefinin yüzde 5 olduğuna dikkat çekilirken, dalgalı döviz kuru rejiminin devam edeceği vurgulandı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:14

Merkez Bankası yeni yıl enflasyon hedefini açıkladı. Orta vadeli hedefin yüzde 5 olarak sürdürüleceğine dikkat çekilen raporda, döviz kurlarının arz ve talep dengesine göre yön alacağı belirtildi. 

Merkez Bankası'nın 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi Raporu'ndan öne çıkan maddeler ise şu şekilde: 

Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu dolar beklentisi ne? Yıl sonu dolar beklentisi ne oldu 2024? TCMB yıl sonu... Haberi Görüntüle

ENFLASYON YÜZDE 5'E DÜŞECEK 

Enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, Hükümet ile birlikte belirlenen orta vadeli enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunmuştur. Enflasyon Raporu’nda açıklanan tahminler ara hedef olarak kullanılarak, para politikası enflasyonu orta vadeli hedefine kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır.

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

LİRALAŞMA HEDEFİ YÜZDE 60 

2023 yılının ilk yarısı için mevduatta liralaşma hedefi yüzde 60 olarak belirlenmiştir.

Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek ve döviz kurları, serbest piyasa koşullarında, arz ve talep dengesine göre oluşacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading