Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkez Bankası'ndan son dakika dolar, euro ve altın kararı! Resmen kabul edildi

Merkez Bankası'ndan son dakika dolar, euro ve altın kararı! Resmen kabul edildi

Merkez Bankası`nın `Liralaşma` stratejisi doğrultusunda devreye sokulan ve döviz kurları için istikrar sağlayan kur korumalı TL mevduat sisteminde (KKM) yeni kararı Resmi Gazete`de yayımlandı.

Ekonomi

22.03.2024, 18:10

Merkez Bankası (TCMB), kur korumalı mevduat ve katılım hesaplarına ilişkin tebliğlerde yaptığı değişikliklerle, vadesi gelen mevduatlara yenileme ve tüzel kişilere de 3 ay vade imkanı sağladı.

0 Faizli kredi kampanyası başladı! 2024 yılında bankalar 30 bin... Haberi Görüntüle

TÜZEL KİŞİLER DE 3 AY VADELİ HESAP AÇABİLECEK

TCMB'nin Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat Ve Katılma hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi tebliğlerinde yaptığı değişiklikler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, banka tarafından yurt içi yerleşik gerçek kişiler ve yurt içi yerleşik tüzel kişiler için 3 ay, 6 ay veya 1 yıl vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesabı açılabilmesi kararlaştırıldı.

EMEKLİNİN BEKLEDİĞİ EK ZAM! Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi?... Haberi Görüntüle

VADE SONUNDA YENİLEME İMKANI OLACAK

Değişiklikle ayrıca Merkez Bankası tarafından bu uygulama kapsamında açılan Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına vade sonunda yenilenme imkanı tanınabilecek.

Yenilenen hesap ilk açılışta dönüşümü yapılan döviz için döviz tutarı ve dönüşüm kuru, altın için de dönüşümü yapılan altın miktarı ve fiyatı üzerinden destekten yararlanmaya devam ederken, hesabın yenilenmesine ilişkin kapsam, usul ve esaslar Merkez Bankasınca belirlenecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading