Yandex Metrica

Merkez Bankası'ndan beklenmedik döviz hamlesi! Reuters son dakika deyip tarihi duyurdu

Merkez Bankası'ndan beklenmedik döviz hamlesi! Reuters son dakika deyip tarihi duyurdu

Merkez Bankası, ihracat ve ithalat yapan firmaların kur riskinden etkilenmemeleri için yapacağını bildirdiği TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvimi açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:37

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yarın ve bir hafta sonra toplam 400 milyon dolar tutarında TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi düzenleyeceğini açıkladı. 

1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si yoksulluk sınırında 1929 Kara Perşembe ile baş başalar: Almanya'da halkın yüzde 20'si... Haberi Görüntüle

İHALE YAPILACAK 

Reuters'ten aktarılana göre Merkez Bankası yarın bir ay vadeli 100 milyon dolar ve 3 ay vadeli 100 milyon dolar tutarında iki ihale gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Yine aynı şekilde 18 Ocak'ta da aynı miktarlarda 2 ihale gerçekleştirilecek. 

Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Altın uzmanından ezber bozan tahmin: Gram altın çakılacak! Haberi Görüntüle

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 Aralık ayı sonunda TL mevduatına yönelik önlemleri açıkladı ve "Döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan TCMB aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek" ifadelerine yer verdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading