Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkez Bankası müdahale mi yaptı? Altın, dolar ve euroda tarihin en büyük düşüşü yaşanıyor

Merkez Bankası müdahale mi yaptı? Altın, dolar ve euroda tarihin en büyük düşüşü yaşanıyor

Rusya Ukrayna savaşında barış umutlarının yeniden yeşermesiyle birlikte dolar ve altında sert düşüş yaşandı. Gram altın mesai saatleri içerisinde 28 TL değer kaybı yaşarken dolardaki düşüş yüzde 2 olarak gerçekleşti.

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta Türkiye'nin kurduğu masada aylar sonra barış umudu ortaya çıktı. İstanbul’da görüşen iki ülkenin heyetleri, toplantı sonrası olumlu açıklamalarda bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Başken Kiev dahil bir çok bölgede operasyonların duracağı açıklandı. Dolmabahçe müzakeresinin sonrasında heyetlerden gelen olumlu mesajlar piyasaya da etki etti. Dolar ve altın sert düşüş yaşarken Borsa İstanbul'da BIST100 endeksi yüzde 1.68 değer kazandı.

Bitcoin neden düşüyor? Mart-Nisan 2024 BTC düşmeye devam edecek mi? Haberi Görüntüle

ALTINDA SERT DÜŞÜŞ

24 ayar gram altın 1000 lira sınırına dayanmıştı. Güne 917 TL seviyesinden başlayan gram altın yaklaşık yüzde 3'lük bir düşüşle 888 TL seviyesine geriledi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açılıyor! Mesafe 8 dakikaya düşecek Haberi Görüntüle

DOLAR VE EURODA SON DURUM

Rusya ile Ukrayna heyetlerinin İstanbul'da yaptığı müzakere neticesinde barış umudunun tekrar belirmesi piyasalarda olumlu tepkiye yol açtı.

Güne 14,82 seviyesinde başlayan dolar an itibariyle yüzde 1'lik düşüş yaşadı ve 14,58 seviyesine indi. Euro ise 16.21 TL olarak fiyatlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading