Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Vatandaşların gündeminde yer alan Merkez Bankası faiz kararı hakkında merak edilen soruların yanıtları araştırılıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? İşte ayrıntılar...

Ekonomi

20.02.2024, 18:40

Vatandaşların gündeminde Merkez Bankası faiz kararı yer alıyor. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı? İşte detaylar...

Emekliye seyyanen zamda yeni formül! Detaylar belli olmaya başladı: 'Emekli... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

TCMB'den yapılan açıklamada, etkisi sürmekte olan jeopolitik risklerin, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ve belirsizliklerin artmasına yol açtığı belirtilerek, şöyle denildi: "Küresel gıda güvenliğindeki belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır. 

ABD Merkez Bankası Mayıs ayı toplantısında politika faizini beklendiği gibi 50 baz puan artırmıştı. Fed Başkanı Jerome Powell kararın ardından “Faiz oranlarında artışın devam etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. FOMC önümüzdeki birkaç toplantıda 50 baz puanlık artışları masada görüyor. Halihazırda oldukça belirsiz olan artımı daha belirsiz hale getirmekten kaçınacağız.” demişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading