Yandex Metrica

Merkez Bankası faiz artırır mı? Piyasaları alt üst eden hamle

Merkez Bankası faiz artırır mı? Piyasaları alt üst eden hamle

Son bir aydır dünya gündeminin merkezinde olan Rusya-Ukrayna savaşı küresel ekonomiyi yerle bir etti. FED'in de enflasyona karşı sabit bir duruş göstermesi fiyatları etkiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:07

Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş piyasaları zora sokmaya devam ederken, FED enflasyonun yükselmesine rağmen faize karşı sabit bir duruş göstermeye devam ediyor. 

SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı SGK'den milyonları ilgilendiren açıklama: Tarihler uzatıldı Haberi Görüntüle

ABD ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLAYACAK 

Gözler bu hafta açıklanacak olan ABD'nin enflasyon rakamlarına çevrildi. Aynı zamanda FED yöneticilerinden olan Lael Brainard açıklamasında, "Fed, enflasyonu düşürmek için para politikasını düzenli olarak sıkılaştırmaya devam edecek. Mayıs toplantısından itibaren de bilanço hızlı şekilde küçültülecek." dedi. 

Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi geldi! Deprem sigortası yaptırmayanlar yandı! Zorunlu deprem sigortasına yeni fiyat güncellemesi... Haberi Görüntüle

MB FAİZİ SABİT BIRAKABİLİR 

Türkiye'de ekonomistler ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit bırakacağını tahmin ediyor. 

Şubat ayında cari işlemler hesabının 5 milyar 680 milyon dolar açık vermesini sanayi üretim endeksinin ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 artmasını bekliyor. Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 2.410 ve 2500 puanın direnç olarak takip edileceğini kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading