Yandex Metrica
SON DAKİKA
Merkez Bankası bakanından son dakika açıklaması: Mevcut para politikasını değiştirmeyeceğiz

Merkez Bankası bakanından son dakika açıklaması: Mevcut para politikasını değiştirmeyeceğiz

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu vurgulayarak "Mevcut para politikasını ve modelini değiştirmeyeceğiz" dedi. Başkan Kavcıoğlu, Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve Türkiye'nin ekonomik modeliyle beraber önünün çok açık olduğunu dile getirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 22:11

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye'nin önemli bir dönemden geçtiğini ve kredi kaynaklarının israfının önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kaynaklar üretim ve yatırım, istihdam ve ihracat için harcaması gerekiyor. Biz buraya karşı yanlış yapamayız. Ama burada yanlış yapanlar varsa onlar da buna artık bir çeki düzen verecekler. Ben Merkez Bankası Başkanı olarak Türkiye’de üretim ve yatırım yapacak, istihdam yaratacak, ihracatı arttıracak tüm firmaların bu kaynaklardan yararlanması için bana ne düşerse yapmaya hazırım. " dedi.

Emeklilere zam müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan cumartesi günü Ankara mitinginde açıklayacak Haberi Görüntüle

"MEVCUT PARA POLİTİKASINI VE MODELİNİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"

Başkan Kavcıoğlu, Türkiye’nin potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve Türkiye'nin ekonomik modeliyle beraber önünün çok açık olduğunu dile getirdi.

Mevcut para politikasını ve modelini değiştirmeyeceklerine vurgu yapan Kavcıoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü dünyada şu an resesyonun konuşulmadığı tek ülke Türkiye. Biz bu düşük faizlerle çıkardığınız bu kredileri buralardaki iletişimimizde doğru kanallardan, doğru yerde, doğru şekilde kullanırsak ihracatımız da daha fazla artacak. Üretimimiz de daha fazla artacak. Zaten hızlı bir şekilde artan istihdamımız çok daha artacak.

Avrupa dahil OECD ülkeleri içerisinde en fazla istihdam yaratan ülke Türkiye. Niye işsizlik rakamımız yüksek? Dünya genç nüfusumuz çok fazla bizim. Yani biz daha fazla bir genç nüfusa iş yaratmak zorundayız. Onun için hem bu istihdamı yaratıyoruz ama nüfus artışıyla beraber genç nüfusun da yüksek olması nedeniyle diğer ülkelerle işsizlik oranımızın aynı seviyede olmasının nedeni bu…Biz bunu daha fazla istihdam yaratarak daha fazla üretimle beraber ithalatla beraber yaptığımızda işsizlik rakamımızı da düşürüyor. Tabii maliyetler de düşecek."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading