Yandex Metrica
SON DAKİKA
Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı belli oldu

Memur ve emekliler ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon farkı belli oldu

TÜİK'in açıkladığı mayıs ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerin 5 aylık zam oranı netleşti. Peki, 5 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte habere dair tüm detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Türkiye İstatistik Kurumu, merakla beklenen mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon mayısta aylık bazda yüzde 0,04 artarken yıllık bazda yüzde 39,59'a geriledi. Bu rakamlar, 17 ayın en düşük seviyesi.

Buna göre, TÜFE'deki değişim mayısta bir önceki aya göre yüzde 0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 63,72 olarak gerçekleşti.

Milyonlarca memur ve emeklinin zammı için kritik önem taşıyan rakam belli oldu. Böylece 5 aylık enflasyon yüzde 15,26 olarak gerçekleşti. 

2024 Mart-Nisan fındık fiyatları ! Güncel Fındık kg fiyatı kaç... Haberi Görüntüle

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Memur ve memur emeklilerinin maaş zammı, her yıl iki kez toplu sözleşme zammına ek olarak 6 aylık enflasyon farkıyla belirleniyor. Bilindiği üzere memurlar yılın ilk 6 ayı için yüzde 8 sözleşme zammı almıştı. Bu oranı aşan fark kadar memurlara enflasyon farkı verilecek. 5 aylık rakamlara bakılınca memur ve memur emeklilerine en az yüzde 7,13'lük enflasyon farkı imkanı doğmuş oldu.

BİM AKTÜEL ÜRÜNLERİ GELDİ! 15 MART CUMA BİM aktüel ürün... Haberi Görüntüle

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLDU?

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 6 ayda bir zam alıyor. Emeklilerin zam oranı 6 aylık enflasyona göre belirleniyor. 5 aylık verilere göre SSK ve Bağkur emeklilerinin zammı yüzde 15,26 oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Merkez Bankası'ndan bankalara talimat: O işlemlerde faiz... Haberi Görüntüle

6 AYLIK ENFLASYON FARKI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarının enflasyon oranları ile ilk 6 aylık enflasyon farklı belirlenecek. Haziran ayı enflasyonu temmuzun ilk haftası açıklanacak. Böylece memur ve emeklilerin zam oranı netleşecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading