Yandex Metrica
SON DAKİKA
Memur maaşlarında rekor zam! 2023 MEMUR ZAM ORANI BELLİ OLDU: En düşük memur maaşı yüzde 45 + yüzde 35 zamlı…

Memur maaşlarında rekor zam! 2023 MEMUR ZAM ORANI BELLİ OLDU: En düşük memur maaşı yüzde 45 + yüzde 35 zamlı…

Milyonlarca memur ve memur emeklisi Temmuz ayında maaşlara gelmesi beklenen zamma ilişkin son dakika gelişmelerini merak ediyor. İşte memur ve memur emeklisi maaşlarına ilişkin detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:57

Memur maaşı son dakika gelişmesi milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından merak edilerek araştırılıyor. Asgari ücret, kamu işçileri ve emekli maaşlarına yönelik yapılan zamlardan sonra sıra memur maaşlarına geldi. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü ve kulağı Temmuz ayındaki memur maaşları ile ilgili çıkan haberlere çevrildi. Tüm Türkiye, zam haberlerini yakın kadraja almış durumdayken zam oranı ile ilgili seçim sonrası müjde olarak açıklama yapıldı. Peki, memur maaşlarını ilgilendiren müjde nedir? Memurlar içim maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz 2023 memur zamları ile ilgili merak edilen her şey haberimizde…

28 Mayıs ikinci tur seçimlerinin ardından Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar seçilerek 5 yıl daha ülkeyi yönetmek için halktan onay aldı. Büyük müjde ise seçim sonrasına saklandı. Memurlar ile ilgili Temmuz ayındaki maaş zammı ile ilgili çok büyük bir adım atıldı. Daha önce düzenlenen toplu sözleşme töreninde en düşük kamu işçisinin maaşına yüzde 45 zam uygulanmış ve en düşük maaş 15.000 TL seviyesine yükselerek sözleşmeye imzalar atılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda HAK-İŞ Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, memurları ilgilendiren çok kritik bir açıklamada bulundu. Erdoğan sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

EYT'yi kıl payı kaçıranların dikkat! SGK uzmanından açıklama geldi: 1... Haberi Görüntüle

EN AZ YÜZDE 45 ZAM

“Vatandaşımızı yükselen enflasyona yedirmeyeceğimizin sözünü bu yola çıkmadan önce vermiştik. Bu doğrultuda 700 bin kamu işçimizi ilgilendiren zammı açıklayarak en düşük kamu maaşını 15.000 TL seviyesine yükselttik. En düşük memur maaşını da en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak düzenleme üzerinde çalışmaları yürütüyoruz. En düşük memur maaşı da 22.000 TL seviyesine kadar yükselecek.”

Erdoğan'ın memur ve memur emeklilerini sevindiren bu açıklamalasının ardından milyonlarca vatandaş Memur maaşı son dakika gelişmesi ile ilgili araştırmalarını arama motorları üzerinden sürdürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading