Yandex Metrica
SON DAKİKA
Memur maaşları ile ilgili yeni hesaplama: Ara zam formülü geldi: 13009 lira maaş! 3 Nisana dikkat: Yüzde 9,8 ile zam geliyor

Memur maaşları ile ilgili yeni hesaplama: Ara zam formülü geldi: 13009 lira maaş! 3 Nisana dikkat: Yüzde 9,8 ile zam geliyor

Emeklilere yapılan zammın ardından asgari ücret ve memur maaşlarına zam beklentisi giderek artıyor. 5.500 TL olan taban emekli maaşlarının 7.500 TL'ye yükseltilmesi emeklilerde zam beklentisine neden olurken memura refah payı düzenlemesi yapılması gündeme geldi. Memur olan vatandaşlar tarafından sıkça "Memur maaşlarına ek zam gelecek mi?" soruları soruluyor. Öte yandan gözler 3 Nisan'da açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi. Böylelikle emekli memur zammı için 3. veri belli olmuş olacak. Ocak ve Şubat enflasyon farkı yüzde %9,8 olurken, memurun alacağı en düşük maaş şimdiden 13.000 TL'ye ulaştı. Peki, memurlara ara zam yapılacak mı? Temmuzda emekli memur maaşları kaç TL olacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:38

Mart ayıyla birlikte emeklilerin 5 bin 500 TL olan taban maaşına ek zam gelerek, 7.500 TL'ye yükseltildi. Öte yandan emeklilerin bayram ikramiyeleri de arttırılarak 2000 liraya yükseldi. Emekli maaşlarına gelen zamların ardından memur maaşlarının ek zam alması gündeme geldi. Kamuda çalışanların zam beklentisi giderek artarken vatandaşlar tarafından şu sorular soluyor: Memurlara ara zam yapılacak mı? En düşük memur maaşı artacak mı? İşte detaylar...

Asgari ücrete yapılan zammın ardından 2023 yılının başında tüm emeklilerin maaşları zam alarak en düşüğü 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Memurlar ile SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farketmeksizin herkesin maaşı yüzde 30 zamlanmış ve bu durum emeklileri sevindirmişti. En düşük emekli maaşı bu gelişmenin ardından 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilmmişti.  Ancak artan enflasyon ve emeklilerin talepleri doğrultusunda en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye çıkarılmasının ardından gözler bir kez daha asgari ücret ile memurların alacağı zam oranlarına çevrildi.

Kadınlara özel ramazan ayında 6000 TL devlet desteği! Ev kadınları... Haberi Görüntüle

MEMURLARDAN ZAM BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Mart Çarşamba akşamı katıldığı ortak yayında emekli vatandaşlara beklenmedik bir sürpriz yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in emekliye zam yapılacak ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi milyonları sevince boğdu.

Erdoğan katıldığı programda, en düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldıklarını ifade ederek, "Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun." sözlerinin altını çizmişti.

21 Mart dolar neden düşüyor? Dolar düşmeye devam eder mi?... Haberi Görüntüle

TEMMUZDA ZAM GELİR Mİ?

Memur maaşlarına yapılacak zamlar öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan anketler ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verileri büyük önem arz ediyor.

Bu bağlamda TCMB enflasyonun yüzde 30,75 olacağı yönünde anket bilgisi paylaştı.

Ocak ayında yüzde 30 zam alan memur ve memur emeklileri ise dikkatle yeni enflasyon verilerini beklemeye başladı.

Memur ve memur emeklilerine yüzde 6 + enflasyon zammının yansıtılması bekleniyor.

Altın fiyatları yükselişe mi geçti? Altın alınır mı? Gram altın... Haberi Görüntüle

ÜNLÜ İSİMDEN DİKKAT ÇEKEN İDDİA

Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli aylığı zammı müjdesinin ardından sosyal medyada 5 Ocak tarihinde yaptığı paylaşıma dikkati çekti.

Söz konusu tarihteki paylaşımına işaret eden Memiş'in memurları sevindirecek şu ifadeleri kullandığı ortaya çıktı:

"Mart ortası emekli ve memura yüzde 15 ilave zam. Mayıs ilk haftası seçim. Beklentim bu yönde."

İslam Memiş uyardı: Seçim öncesi kritik hafta! Altın fiyatları çarşamba... Haberi Görüntüle

MEMURLARA EK ZAM VAR MI?

Memurlara ve memur emeklisine her yıl Temmuz ayında açıklanan enflasyon verilerine göre zam yapılıyor. Söz konusu rakamlara ilişkin net bir rakam açıklanmazken tüm dikkatler Temmmuz ayına çevrildi. Memurlara Nisan ayında yüzde 10-15 zam beklentisi oluştu. Ancak konu hakkında resmi açıklama gelmedi.

Bakanlıktan Emeklilere bayram müjdesi! Bayramda bakanlığa ait trenlerde emeklilere yüzde... Haberi Görüntüle

EK ZAM TALEBİ

Yeni zam dönemine 4 ay kala emeklilere yapılan zammın ardından memurlar da yeniden refah payı talebinde bulundu. Şimdi ise tüm gözler Mart ayı enflasyon rakamlarında. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı enflasyon oranını 3 Nisan Pazartesi günü belli duyuracak.

Piyasalarda yer yerinden oynayacak! Altın borcu olanlar dikkat: Altında dananın... Haberi Görüntüle

MEMUR ZAMMI İÇİN ENFLASYON FARKLARI BELLİ OLDU

Yeni yılın Ocak ayında aylık bazda enflasyon 6,65 olarak açıklanmıştı. 3 Mart tarihinde açıklanan Şubat ayı enflasyon rakamlarına göre aylık bazda enflasyon yüzde 3,15'lik artış gösterdi.

Bu hesaplamalar doğrultusunda memur ve memur emeklisinin alacağı iki aylık enflasyon farkı 9,8 oldu. Bu hesaba göre ise memurun alacağı en düşük maaş şimdiden 13.009 TL oldu.

Tarım Kredi Marketlerinde dev indirim başladı! 16 Mart- 14 Nisan... Haberi Görüntüle

MEMUR EK ÖDEME ZAMLARI

Memurların net maaşlarının yanı sıra sosyal hakları da ödeniyor. Bu çerçevede çalışmayan eş için 985 lira olan ek ödemenin 1.000 lirayı aşması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading