Yandex Metrica

DOLAR

32.49

%-0.1 expand_more

EURO

34.95

%0.28 expand_less

ALTIN

2431.20

%0.44 expand_less

BIST

9805.45

%0.86 expand_less

BTC ($)

63461.11

%-0.9 expand_more

Mavi Vatan'ın yeni sondaj gemisine verilecek isim belli oldu!

Mavi Vatan'ın yeni sondaj gemisine verilecek isim belli oldu!

Son dakika haberi... Türkiye'nin Güney Koreli Daewoo'dan satın aldığı 7. nesil sondaj gemisinin ismi belli oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:19

Derin deniz sondaj filosunun yeni üyesine konulacak isim belli oldu. Türkiye'nin Güney Kore'den satın aldığı Daewoo üretimi 7. nesil sondaj gemisi Cobalt Explorer'a 'Alparslan' adı verilecek. Son teknolojik imkanlarla donatılan gemi, 12 bin 500 metre derinlikte yüksek basınç altında kuyu kazabiliyor. Mavi Vatan'da petrol ve doğalgaz arayan Türkiye Petrolleri böylece Fatih, Yavuz ve Kanuni gemilerinin yanına Alparslan gemisini de eklemiş oldu. 

Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek ödemesi yapacak! Avlayana büyük ödül! Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan tane başına destek... Haberi Görüntüle

GÜNEY KORE'DEN YOLA ÇIKACAK

Güney Kore'de yapımı tamamlanma aşamasında olan Cobalt Explorer, ABD'li Vantage Drilling şirketince sipariş edilmişti. Geminin 2015 yılında bu şirkete teslimi planlanıyordu ancak sipariş iptal edildi. İptalin ardından gemiye Norveç merkezli Northern Drilling firması talip oldu. Fakat geminin teslim tarihine ilişkin yaşanan anlaşmazlıklardan ötürü Norveçli şirket de Cobalt Explorer'ı almaktan vazgeçti. Bu esnada devreye giren Türkiye Petrolleri, geminin satın alınması konusunda Güney Kore ile anlaşma sağladı. Alparslan adı verilecek gemiye Güney Kore'deki tersanede Türkiye'nin talepleri doğrultusunda son eklemeler yapılıyor. Gemi yakında Türkiye'ye teslim edilmek üzere demir alacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading