Yandex Metrica

Marketten aldığınız bala dikkat! Öyle bir şey yapıyorlar ki şeytanın aklına gelmez

Marketten aldığınız bala dikkat! Öyle bir şey yapıyorlar ki şeytanın aklına gelmez

Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimlerde bala yüksek oranda glikoz karıştırıldığını belirledi. 13 firmaya ait çok sayıda süzme bal sahte çıktı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:55

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafında gerçekleştirilen denetimlerde 13 firmaya ait çok sayıda marka süzme balın sahte olduğu belirlendi.Balın, bağışıklık sistemi başta olmak üzere insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Buna karşın sahte balın da bir o kadar zararı oluyor. 

Yapılan denetimler kapsamında, Türkiye genelinde 13 firmaya ait çok sayıda marka süzme balın sahte olduğu tespit edildi. Tespit edilen süzme balların glikoz oranının yüksek olduğu ortaya çıktı. İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, firmaların süzme ballara yüksek miktarda glikoz karıştırarak, bal miktarını arttırdığını söyledi.

BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi BDDK'dan yönetmelik değişikliği! Bin liraya yükseltildi Haberi Görüntüle

BAL DEĞİL BALA BENZEYEN ÜRÜN

Market raflarındaki ürünlerin glikoz oranının yüzde 50 olduğunu belirten İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, "Bizden aldıkları gerçek ürünleri merdiven altı firmalar, içine glikoz katarak çoğaltıp daha fazla para kazanmaya çalışıyorlar. 

Değeri çok düşük olan glikozu, bakanlığın verdiği bir değer var o değere kadar getiriyorlar. O değerin üstünde olursa sahte olarak değerlendiriyorlar. Market raflarında direkt yüzde 50 glikoz, bal aroması ve bala benzeyen ürünler var. Bu durumu tüketicinin fark etmesi zor. Diğer yandan bir de bu tağşişli dediğimiz bakanlığımızın onaylamadığı ballar var. Bu balları bakanlığımız ancak analiz yaparak çözebiliyor. Biz üreticinin ürününün tüketime kadar analiz edilmesini istiyoruz. İklim koşulları nedeniyle rekoltemiz bir hayli düştü. Böylece glikozculara ve merdiven altı iş yapanlara gün doğdu. Çünkü bizden aldıkları balı karıştırarak sektöre satıyorlar" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading