Yandex Metrica
SON DAKİKA
Market poşetine zam mı geliyor? Market poşeti ne kadar olacak?

Market poşetine zam mı geliyor? Market poşeti ne kadar olacak?

Market poşetleri 2019 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararıyla ücretli hale getirilmişti. Marketçiler, poşetlere zam yapılmasını istiyor. Peki Market poşetlerine zam gelecek mi? Market Poşeti kaç lira olacak? İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:08

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla 2019 yılında ücretli poşet uygulamasına geçmişti. Şu anda 25 kuruşa satılan poşetlerin fiyatının yükseltilmesi isteniyor. Market temsilcileri artan maliyetler nedeniyle poşet fiyatlarının artırılmasını istedi. Peki Market poşetine zam mı geliyor? Poşet fiyatı ne kadar olacak? İşte detaylar...

İş arayanlar dikkat! İŞKUR resmen duyurdu: 14 ilde 7234 TYP'li... Haberi Görüntüle

POŞETE ZAM MI GELİYOR, NE KADAR OLACAK?

1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla geçerli olacak poşet ücretinin belirlenmesi için Plastik Poşet Alt Komisyonu'nda sivil toplum kuruluşları toplantı gerçekleştirdi. Market temsilcileri poşete zam yapılacak 75 kuruşa satılmasını önerdi. STK'lar ise 25 kuruşa satılmaya devam edilmesini istedi. 

Milliyet'e konuşan Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, "Küresel enflasyon ortamında poşet fiyatında artış yapılmayıp 25 kuruşta kalması hem tüketici hem üretici için olumlu olacaktır. Zaten vatandaşın alım gücü çok yüksek değil, 25 kuruşluk fiyat da poşet israfın önüne geçilmesinde etkili oldu. Bakanlığın bu fiyattan devam edeceğini öngörüyoruz" diye konuştu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yeni ücretle ilgili kararı ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading