Yandex Metrica
SON DAKİKA
Maaşlara yüzde 90 zam yapıldı! En düşük işçi maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi

Maaşlara yüzde 90 zam yapıldı! En düşük işçi maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltildi

Amasya Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilerin maaşlarına yüzde 90 zam yapıldı. Böylelikle en düşük işçi maaşı 12 bin 500 TL oldu.

Ekonomi

23.01.2024, 20:23

Amasya Belediyesi’nde çalışan taşeron işçilere zam yapıldı. Verilen kararla birlikte belediye kadrosunda görevli olan personelin maaşları 15 bin TL ile 16 bin TL arasında değişiklik gösterecek. 

Belediyede çalışan şirket ve kadrolu işçilerin ücretlerinin belirlendiği toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Şirket işçilerine yüzde 35, kadrolu işçilere ise yüzde 90 oranında zam yapılmasına karar verildi. 

Emeklinin yüzü bu yasayla gülecek! TBMM emekliler için 7 büyük... Haberi Görüntüle

"BÜYÜK BAŞKAN"

‘Büyük başkan’ sloganları atan personelini verilen zam kararıyla sevindiren  Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, emeklerinin karşılığını alan personelini maaşlarını güle güle harcamalarını diledi. Sarı, şirket işçilerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında bin TL bayram harçlığı, kadrolu işçilere ise Ramazan'da bin 500 TL, Kurban Bayramı'nda ise 2 bin TL bayram harçlığı verileceğinide söyledi. 

Ramazan'da hangi marketlerde et fiyatları sabitlendi? Kırmızı et fiyatları marketlerde... Haberi Görüntüle

"SİZ ÇALIŞIN GERİSİ TEFERRUAT"

Belediye çalışanlarının maaşlarının aksatmadan ödendiğinin altını çizen MHP’li Sarı, “Ne yaptıysak sizin için, Amasya’nın faydası için yaptık. Helal lokma için herkes işini yapacak. Halk size teşekkür edecek, halk size dua edecek. Sizin maaşlarınızı ödeyebilmek için her gün hesaplar yapıyoruz. Siz çalışın, gayret edin gerisi teferruat” ifadelerini kullandı. 

Sarı ile birlikte sözleşmeye imza atan Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise “Belediyemizin tüm imkânları kullanılarak sınırları belirlenen bu toplu sözleşmeyi iyi bir toplu sözleşme olarak görüyorum. Eğer imzaladığınız sözleşmeden sonra ücretinizi zamanında alıyorsanız, işten çıkarılmıyorsanız, iş yerlerinde kardeşlik varsa bu sözleşme iyi bir toplu iş sözleşmesidir” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading