Yandex Metrica
SON DAKİKA
Maaş 4 bin euro! İşte Almanya'nın aradığı meslekler

Maaş 4 bin euro! İşte Almanya'nın aradığı meslekler

Almanya’nın 1.5 milyon işçi alacağını açıklamasından sonra gözler hangi şartlarda işçi alınacağını ve hangi meslek grupları başvuru yapabileceği yönünde… Peki, Almanya’da işçi olmak isteyenler neler yapmalı? Almanya’da işe başlamanız durumunda yaklaşık 4 bin euro maaş alınabilecek.

Ekonomi

13.02.2024, 14:13

Almanya 2022 yılında ekonomik gelişim için hamle yapma peşinde. En son 1960 yılında toplu işçi alımı yapan Almanya, 1.5 milyon işçi almak için kolları sıvadı. Almanya’da işçi nasıl olunabilir ve hangi meslek grupları gidebilir? Almanya’da işsizlik seviyesi yüzde 3 civarında olmasına rağmen ek işçi alımı yapılmak isteniyor. Almanya, yüzde 3'lerde bulunan işsizlik oranını daha da aşağı çekebilmek için işçi arıyor. Bu yıl ekonomide cari fazla vererek parlak bir yıl geçiren Almanlar, çeşitli sektörlerde yaşanan eleman sıkıntısından şikayetçi. Bu açığı ise başka ülkelerden gelen geçici işçilerle çözmek istiyor.

Emeklilere zam müjdesi! SGK uzmanı o günü işaret etti: 12... Haberi Görüntüle

İŞTE ALMANYA'NIN 4 BİN EUROYA ARADIĞI MESLEKLER

* 230 bin yuva eğitmeni

* 300 bin hemşire ve yaşlı- hasta bakıcı a.

*Garsonluk

*Su tesisatçılığı

*Tır şoförlüğü

Bu sektörlerdeki brüt maaşların 4 bin euroyu bulacağı düşünüldüğünde, dünyanın çeşitli yerlerinden Almanya'ya işçi göçü olabileceği düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading