Yandex Metrica
SON DAKİKA
KYK kredi borçları silinecek mi? Devlette KYK kredi borç silme hazırlıkları var mı, KYK kredi faizleri silinecek mi?

KYK kredi borçları silinecek mi? Devlette KYK kredi borç silme hazırlıkları var mı, KYK kredi faizleri silinecek mi?

KYK borçları silinecek mi, faizler silinecek mi? Devlette KYK kredi borç faizi silme hazırlıkları var mı? Milyonlarca öğrencinin cevabını merak ettiği soruların başında bu geliyor. İşte Ankara kulislerinden sızan detaylar...

Ekonomi

31.01.2024, 09:56

KYK borçları silinecek mi, sorusu milyonlarca öğrencinin cevabını merak ettiği soruların başında geliyor. Bazı borçların yapılandırılması ile ilgili başvuru ve ilk taksit tarihinin ertelendiğine ilişkin karar yaz başında Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bu kararla birlikte milyonlarca mezun KYK borçlarını daha kolay ödeme imkanıyla yeniden yapılandırdı. Ancak, KYK faizleri konusunda da TBMM çatısı altında AK Parti kurmaylarının birtakım çalışmalar yürüttüğü bilgisi Ankara kulislerinde konuşuluyor. 

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı açılıyor!... Haberi Görüntüle

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ? KYK FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan kredi alan öğrenciler, KYK borçlarının ya da faizlerinin silinip silinmeyeceği konusunu merak ediyor. Ankara kulislerinden sızan bilgilere göre, 2022 asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge gibi bu KYK borçları konusunda da birtakım çalışmalar yürütülüyor. Hütümetin bu konuda da bir çöçüm üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. 

İddialara göre, AK Parti kurmayları, KYK borçlarından faizi tamamen ya da bir kısmını silerek yeniden yapılandırma formüllerini arıyor. Eğer KYK borçlarından faizler silinirse milyonlarca üniversite mezunu, sadece aldığı kredinin ana parasını yeniden ödeyecek şekilde borçlarını yapılandırabilecek.

kyk kredi borçları silinecek mi

Nakit paraya ihtiyaç duyanlara o bankadan kampanya! 100.000 TL ihtiyaç... Haberi Görüntüle

KYK BORÇLARINDAN FAİZİ SİLME KARARI NE ZAMAN ÇIKAR?

KYK borçlarından faizi silmek için net bir tarih verilmiyor. Ancak yeni yılın ortalarında bu konuda çalışmaların tamamlanıp müjdeli haberin öğrencilere verilmesi düşünülüyor.

Diğer yandan, bu konunun şimdilik sadece görüşme ve çalışma aşamasında olmduğunu, bir taslak üzerinde çalışıldığını hatırlatalım. Resmi adımlar atıldığında, KYK borçları ile ilgili detaylar netleşmeye başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading