Yandex Metrica
SON DAKİKA
Kurum: COP22 Zirvesi 'Mavi Akdeniz' temasıyla Antalya'da düzenlenecek

Kurum: COP22 Zirvesi 'Mavi Akdeniz' temasıyla Antalya'da düzenlenecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, COP22 Zirvesi'nin 'Mavi Bir Akdeniz’e Doğru: Çöpsüz Miras Bırakmak; Biyolojik Çeşitliliği Korumak, İklim Dengesini Sürdürmek' temasıyla Antalya'da toplanacağını açıkladı.

Ekonomi

28.02.2024, 19:20

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Akdeniz’in Deniz Çevresinin ve Kıyı Alanlarının Korunması (Barselona) Sözleşmesi’nin 22. Taraflar Konferansı’nın (COP22) 7-10 Aralık tarihlerinde Antalya’da yapılacağını bildirdi.

29 MART 2024 BİM aktüel ürün kataloğu! Milyonların beklediği ürünler... Haberi Görüntüle

'MAVİ BİR AKDENİZ'E DOĞRU'

Bakan Kurum, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26. Taraflar Konferansı kapsamında (COP26) ziyaret ettiği Türkiye standında zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüm katılımcılarla Akdeniz’i konuşacakları önemli bir konferansa Antalya'nın ev sahipliği yapacağını söyleyen Kurum, "(İklim değişikliği) Bu konuda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızla gençlerimizle ortak bir çalışma yürüteceğiz" dedi.

Kurum, zirvenin temasının "Mavi Bir Akdeniz’e Doğru: Çöpsüz Miras Bırakmak; Biyolojik Çeşitliliği Korumak, İklim Dengesini Sürdürmek" olarak belirlendiğini söyledi.

Kurum, zirveye, Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülkenin çevre bakanları, delegeler, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin katılacağını aktararak "Tüm katılımcılarla Akdeniz’i konuşacağımız önemli bir konferansa Antalya’mız ev sahipliği yapacak. Bu çerçevede bugüne kadar gösterdiğimiz kararlı adımları yine aynı şekilde yürütmeye gayret göstereceğiz." dedi.

Mart ve Nisan ayında 5000 TL para dağıtılacak! Tek şart... Haberi Görüntüle

SICAKLIKTAKİ ARTIŞ

Türkiye’nin Akdeniz havzasında iklim değişikliğinden ciddi anlamda etkilenen ülkeler arasında olduğuna dikkati çeken Kurum, şöyle devam etti:

"1970’lerde ülkemizdeki ortalama hava sıcaklığı 13,1 iken, şu an 15 derecenin biraz üzerine çıkmış bulunuyor. Son 3 yılımıza baktığımızda aşırı hava olayları, sıcaklık artışları, seller, heyelanlar, hortumlar, ülkemizde yaşanan afetlerin sayısı ve sıklığı giderek artmaktadır. Bu çerçevede mücadelemizi de kararlılıkla sürdürüyoruz. İklim değişikliğinin sadece bir çevre meselesi olmadığını, aynı zamanda bir kalkınma ve güvenlik meselesi olduğunu her zaman dile getiriyoruz. Bu konuya da her zaman siyaset üstü bir anlayışla bakıyor ve bakmaya devam edeceğiz."

Bugünkü altın fiyatları nasıl 14 Mart 2024? Gram, çeyrek, yarım,... Haberi Görüntüle

'ÇOCUKLARIMIZLA, GENÇLERİMİZLE ORTAK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ'

Kurum, COP22 Zirvesi kapsamında Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin gençlerinin katılımıyla 16-17 Kasım’da İstanbul’da bir gençlik etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı. Kurum, "sıfır atık", "sıfır atık mavi", "iklim değişikliği", "biyoçeşitlilik", "Akdeniz’de sürdürülebilir mavi ekonominin önemi" konularında sunumlar yapılacağını, gençlerin görüşlerinin alınacağını kaydederek "İklim değişikliği konusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızla gençlerimizle ortak bir çalışma yürüteceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading