Yandex Metrica
SON DAKİKA
Küresel konut satışları düşüyor! Türkiye'de rekor üstüne rekor kırılıyor

Küresel konut satışları düşüyor! Türkiye'de rekor üstüne rekor kırılıyor

2022 yılının ilk yarısında dünyanın önde gelen ülkelerinde konut satışları düşerken Türkiye'de yüzde 31 artış yaşandığı bildirildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Coldwell Banker tarafından yapılan açıklamada, bünyesinde Coldwell Banker, Century 21, Era Türkiye, Muzayede.com ve Premier Yapı gibi markaları bulunduran MasterTürk'ün yeni araştırması ile küresel konut satışlarındaki grafik ortaya kondu. 

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

ABD'LİLER EV ALAMIYOR 

Söz konusu araştırmaya göre, ABD'de yılın ilk yarısında ikinci el konut satışları yüzde 7 oranında düşerek 34,3 milyona geriledi. Kanada'da ise satışlar yüzde 19 azalışla 303 bin 6 olarak açıklandı. 

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE SATIŞLAR AZALDI 

İngiltere'deki konut satışlarına bakıldığında ise ocak-haziran döneminde düşüşün yüzde 23'e ulaştığı ve 630 bin 170 adet konut satıldığı görüldü. Düşüş oranı Hollanda'da yüzde 23,5'e ulaştı. Bu ülkede ilk 6 ayda 91 bin 305 konut satıldı.

Nakit ihtiyacı olanlar dikkat! 5-10-20-30 bin TL faizsiz kredi imkanı:... Haberi Görüntüle

FRANSA'DA DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK 

2022 yılının ilk çeyreğinde Fransa'da konut satışları yüzde 9 düştü. Eurostat Fransa'da yıl toplamında konut satış oranında daha da düşüş yaşanacağını bildirdi. 

Çin'de ise konut satışlarının yüzde 28-33 aralığında düşmesi bekleniyor. 

ATM'lere sakın o kağıt parayı sokmayın! ATM artık o banknotu... Haberi Görüntüle

PORTEKİZ VE İSPANYA'DA SATIŞLAR ARTTI 

Açıklamada görüşlerine yer verilen MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, İspanya'da yılın ilk 5 ayında 2021'in aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 221 bin 511 adet konut satıldığını belirterek, Portekiz'de ise artış oranının ilk çeyrekte yüzde 25,8 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

TCMB olağanüstü toplanacak! Masada hangi konular var? Haberi Görüntüle

2013'TEN BERİ EN YÜKSEK SATIŞ ORANI YAKALANDI 

Türkiye'de artışın bu oranların çok daha üzerinde olduğunu belirten Taş şu ifadeleri kaydetti: 

Konut satışlarının rekora gittiğini söyleyebilirim. Yılın ilk yarısında konut satışları yüzde 31 artarak 726 bin adede yükseldi. Ancak eğilime baktığımızda ilk 6 ayda birinci el satılan konut adedi 208 bin. İkinci el satış ise 517 bin. İlk el konut satışı yeni düzenlemelerin de etkisi ile 400 bini bulamayabilir. Eğer böyle olur ise 2013'ten beri şu ana kadarki en düşük rakam olacak. Gerçek eve ihtiyacı olanın ev alamadığı, parası olanın enflasyona karşı kendini gayrimenkul ile koruduğu bir dönem yaşıyoruz. Kira fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde ilk evini alacaklara daha detaylı teşvikler çok değerli olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading