Yandex Metrica

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Vekaletle kurbanlık kesimi bedeli ne kadar? Diyanet açıkladı! En düşük büyükbaş hayvan fiyatı bakın kaç lira?

Kurbanlık fiyatları belli oldu! Vekaletle kurbanlık kesimi bedeli ne kadar? Diyanet açıkladı! En düşük büyükbaş hayvan fiyatı bakın kaç lira?

Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldı, hayvan pazarlarında hareketlilik başladı. İbadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, kurban fiyatlarını araştırıyor. Büyükşehirler kurban satışı neredeyse 10 gün önce başladı. Kurbanlıklar ise yaklaşık iki hafta sonra gelecek. Bu yıl, en düşük büyükbaş hayvan fiyatının 60 bin TL'den başlaması bekleniyor. 

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İbadetini yerine getirmek için hazırlık yapmaya başlayan vatandaşlar, kurbanlık arayışına girdi. Bayrama sayılı günler kala büyükşehirlerde kurban satışı başladı. Kurbanlık hayvanlar ise yaklaşık iki hafta sonra gelecek. 

Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara artık alışın! Altın ve döviz alacaklara uyarı İslam Memiş'ten geldi: Bu rakamlara... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK BÜYÜKBAŞ 60 BİN TL

Kurban fiyatları ise artan enflasyon ve et fiyatlarına gelen zamlarla birlikte geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 150 oranında yükseldi. Rakamlar değişiklik gösterse de ortalama olarak fiyatlar büyükbaş hayvanda 60-100 bin, küçükbaş hayvanlarda ise 4-7 bin lira arasında değişiyor. Kurbanlık satışı yapanlar fiyatların bu denli artışına, hayvan olmayışını ve maliyetlerin yükselmesini gerekçe olarak gösterdi.

Geçen sene İstanbul’da küçükbaş kurban fiyatı 2 bin 800 ile 4 bin 500 lira arasında iken, büyükbaş kurban fiyatı ise 34 bin lira ile 50 bin lira arasında değişiyordu.

ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O illerde başlıyor ANNELERE MAAŞ BAĞLANIYOR! SGK her ay 325 euro verecek: O... Haberi Görüntüle

VEKALETLE KURBAN KESİM BEDELİ NE KADAR? 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonuna ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu. Erbaş, "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirledik. Bağışlarınızı başta deprem bölgesi olmak üzere tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading