Yandex Metrica

Kritik haftaya girildi! EYT'liler dikkat: Nisan ayı maaşları için bunu yapmak şart

Kritik haftaya girildi!  EYT'liler dikkat: Nisan ayı maaşları için bunu yapmak şart

Türkiye'de milyonlarca çalışanı etkileyen EYT'lilere yönelik karar alındı. 3 Mart'ta başlayan EYT'lilerin başvuru süreci devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış olanlar için önümüzdeki hafta kritik sürece girmiş olacak. Nisan'da ilk maaşını almak isteyen EYT'liler mart ayı dolmadan başvurularını yapmış olmaları gerekiyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Türkiye'de milyonları ilgilendiren EYT'nin çözülmesinin ardından başvurularını tamamlayan vatandaşlar artık maaş günleri için gün saymaya başladı. 3 Mart'ta başlayan EYT başvuru süreci için önümüzdeki hafta büyük önem taşıyor. EYT'lilerin bu hafta başvurularını tamamlamaları gerekiyor aksi halde nisan ayında hesaplarına maaş ödemesi yapılmayacak. İlk maaşlar SSK için 17-26 Nisan arası Bağ-Kur için 25-28 Nisan'da vatandaşların hesabına aktarılacak. 

Gram altın 3000 TL'ye yükseliyor! Uzmanlar duyurdu: O tarih alım fırsatı... Gram altın 3000 TL'ye yükseliyor! Uzmanlar duyurdu: O tarih alım... Haberi Görüntüle

KİMLERE İKRAMİYE VERİLECEK?

Bağ-Kur'dan emekli olacaklar ise 25 Nisan'dan itibaren maaşlarını hesaplarından çekebilecek. 31 Mart'a kadar başvuru sürecinin tamamlayanlar hem 1 ay 20 günlük maaşlarını alabilecekler hem de Ramazan Bayramı ikramiyesini almaya hak sahibi olacaklar. 

Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Üçe katlayacak! Dolar o tarihte rekora gidecek Haberi Görüntüle

ÖDEMELER NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK? 

Faruk Erdem, "Başvurunun takip eden ayında maaşlar hesaplanır. SSK'lılar için ayın 17'si ila 26'sı arasında aylıkların ödenmesi söz konusu oluyor." dedi. 

Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Bakan Şimşek: Yatırımcılardan Türkiye'ye çok güçlü bir ilgi var Haberi Görüntüle

MART'TA BAŞVURMAYANA İKRAMİYE YOK

Başvurusunu bu ay yetiştiremeyen vatandaşlar  Ramazan Bayramı'nda verilecek 2 bin lira tutarındaki emekli ikramiyesine hak kazanamayacak. 

Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak: Nakit ihtayacı olanlar hemen başvuru yapsın Hem limitsiz hem faizssiz kredi! O bankadan müşterisine dev kıyak:... Haberi Görüntüle

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR? 

Gelir aylık ödenek talep belgesini doldurup Sosyal Güvenlik Kurumu bankolarına teslim etmek ilk seçenek. e-Devlet üzerinden başvuru da bir başka seçenek ancak son hafta olması nedeniyle sistemde yoğunluk ihtimaline dikkat etmek gerekiyor. Online başvuru tamamlandığındda, cep telefonlarına "başvurunuz alınmıştır yeni bir müracaata gerek yoktur, emekliliğiniz hayırlı olsun" mesajları geliyor. İadeli taahhütlü posta veya PTT Kargo ile de aylık tahsis talebi SGK'ya iletilebiliyor. Dilekçenin postaya verildiği tarih, belgenin SGK'ya intikal tarihi olarak kabul ediliyor.

Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Bakan Yumaklı duyurdu: Ödemeler hesaplara yatırıldı Haberi Görüntüle

TEKLİF BU HAFTA MECLİSE SUNULACAK

Emekli ikramiyelerinin bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasını içeren kanun teklifi de bu hafta meclise sunulacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading