Yandex Metrica

Kritik ekonomi toplantısı! Enflasyona karşı atılacak adımlar ele alındı

Kritik ekonomi toplantısı! Enflasyona karşı atılacak adımlar ele alındı

3 saat süren ekonomi toplantısında enflasyona karşı atılacak adımlar ele alındı. Ekonomi Koordinasyon Toplantısı'nda ekonomide gelişmeler ve tahminlerin ele alındığı açıklandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:26

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı, 3 ay aradan sonra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında, Beştepe'de yapıldı.  Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı. 

Toplantıdan sonra yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm, beklentiler ve kamu maliyesine yönelik öngörülerin değerlendirildiği aktarıldı.

Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Magnum dondurmaları neden toplanıyor? Magnum dondurmaları nerelerde, hangi ülkelerde toplanıyor? Haberi Görüntüle

GIDA ENFLASYONUNA YÖNELİK ATILMASI GEREKEN ADIMLAR ELE ALINMIŞTIR

Açıklamada, "Son dönemde küresel ölçekte gıda tedarik zincirlerinde yaşanan aksamalar ve yüksek fiyat artışları kaynaklı sorunlar da dikkate alınarak, yurt içinde stratejik tarım ürünleri başta olmak üzere arz güvenliğinin ve fiyat istikrarının sağlanmasına ilişkin tedbirler ve gerçekleştirilecek ilave çalışmalar değerlendirilmiştir. Bu bağlamda, Erken Uyarı Sistemi’nin çıktıları da göz önünde bulundurularak gıda enflasyonuna yönelik atılması gereken adımlar ele alınmıştır" ifadelerine verildi.

ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba yatıyor ŞARTSIZ 20.000 TL NAKİT! O bankadan anında ihtiyaç kredisi hesaba... Haberi Görüntüle

EKK TOPLANTILARINDA ALINAN KARARLARIN UYGULAMA SONUÇLARI GÖZDEN GEÇİRİLMİŞ

Teşvik programlarının da ele alındığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı ile Proje Bazlı Teşvik Sistemi gibi uygulamalar kapsamında kaydedilen gelişmeler detaylı şekilde görüşülmüştür. Söz konusu uygulamaların yurt içindeki üretim kapasitesini artırmak ve ara mallardaki ithalata bağımlılığı azaltmak suretiyle büyümeye ve cari işlemler dengesine sağlayacağı katkının artırılmasına yönelik çalışmalar üzerinde durulmuştur. Son olarak, daha önceki EKK toplantılarında alınan kararların uygulama sonuçları gözden geçirilmiş; bu kapsamda atılması gereken destekleyici adımlar tartışılmıştır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading